TROJKOVÉ HODY MLADŠÍCH ŽÁKŮ V NEDĚLNÍCH ZÁPASECH

18. února 2019
TROJKOVÉ HODY MLADŠÍCH ŽÁKŮ V NEDĚLNÍCH ZÁPASECH

Jak se dařilo sourozeneckému duu Monice a Káje Bláhovým mezi klukama? Vydrželo Sebíkovo koleno? A kolik bodů mladší žáci finálně urvali?

MLADŠÍ ŽÁCI

Trojkové hody

Ačkoliv to ještě pár dní před turnajem vypadalo s počtem hráčů bídně, nakonec se kluci sešli v hojném počtu a ukázali soupeřům nějaké ty "akcičky". Počasí příliš nekorespondovalo s datem v kalendáři a tempo hry napovídalo, že se kluci už opravdu těší ven na nedělní sluníčko.

První zápas s áčkem pražských Tygrů otevřel již po dvaceti vteřinách hopsavý balónek ze dvou třetin hřiště, který si našel cestu skrz Sebíkova kolena do branky. Situaci po několika zajímavých akcích zachránil gólem Mára ještě v první půli. Druhá půle byla dramatická a čela trenérů se několikrát notně orosila. Avšak góly již nepadly, tudíž remíza 1:1. 

O poznání lepší zápas přišel po krátké pauzičce proti celku Kunratic. Otevření skóre bylo jen otázkou času. Slávu prvního gólu na sebe strhl Matěj výstavní dělovkou. V druhé půli nás však zchladila přesná střela z hokejky soupeře. I přes tlak a "milion" šancí nikdo nedokázal zápas strhnout na svou stranu, takže opět smírně 1:1.

Pořádající družstvo s námi svedlo boj o třetí místo. Ony se sice občas holky v chlapeckých soutěžích podceňují, jenže to bychom se nesměli bavit o sesterském duu Monice a Káje Bláhových, jimž se oběma podařilo vstřelit branku . Náskok jsme si bohužel nechali vzít i třeba nařízeným nájezdem po hře v malém brankovišti. Zrodila se tak třetí remíza se skóre 3:3. Nejprve s brankářem doslova zatočil Mára, poté ho opět proškolil, že vyjíždět se tolik nemá, aby ho pak zkušeně prostřelila Kája. Mexické vlny pomalu dobíhaly kunratickou halou, neodbytní fanoušci si nechali podepsat naše mistry nájezdů a pomalu jsme se přesouvali vstříc jarním prázdninám.

Je na místě poděkovat rodině Bláhovic, že posunuli odjezd na hory, dále Sebíkovu kolenu, že vydrželo po kvalitních tricích na snowboardu, paní Keernikové za skvělé a rychlé domluvení hráčů a všem rodičům, jež nás podporovali.