ELITNÍ ŽENSKÝ TÝM SAHAL PO DVOU VÍTĚZSTVÍCH, NAKONEC VEZE JEN BOD

19. února 2019
ELITNÍ ŽENSKÝ TÝM SAHAL PO DVOU VÍTĚZSTVÍCH, NAKONEC VEZE JEN BOD

O víkendu vyrazil i celek ženského "Áčka" potrápit své soupeře v bojích o umístění v tabulce před blížícím se play-off. Jak se jim vedlo?

Ženy A - sobotní zápas

Na nejdůležitější víkend v sezóně - boj o umístění - Texasanky vycestovaly do Týna nad Vltavou v počtu 11+1. Po první třetině odcházely do šatny se ztrátou jedné branky. Ve druhé si to ale nenechaly líbit a na začátku druhá lajna vyrovnala. Odpověď Dračic přišla co nevidět a celek z Týna se opět ujal vedení. Ve druhé polovině se znovu prosadila "dvojka" a začínalo se nanovo.

Poslední třetina se nesla v duchu tvrdého boje. Oba týmy se tlačily do brány soupeře, ale góly padaly až ke konci. Týn se trefil hned dvakrát a doufal, že si s tímto náskokem již zajistil výhru. Čtyři minuty před koncem však Longhornky odvolaly gólmanku a hrály v šesti, což vůbec poprvé v sezóně konečně přineslo ovoce. První lajna se probrala a po obdržení všech 4 gólů zápasu napravila svou reputaci, když vstřelila nejdříve jeden gól tři minuty před koncem a následně po přibližně dvou minutách přidala další trefu - srovnáno.

Prodloužení se neslo v podobném duchu jako třetí třetina. Oba týmy spálily několik jasných šasncí a po pěti minutách přišel čas na nájezdy.

V nich se bohužel lépe dařilo soupeřům a Texas si tak po težkém boji odváží alespoň jeden bod.

Ženy A - nedělní zápas

Druhý víkendový výlet Texas podnikl do Soběslavi. Holky přijely ve větším počtu než na sobotní klání. První třetina nepřinesla mnoho vzrušení, sice se hrálo "nahoru-dolu", ale šance se zkrátka nedařilo proměnit a v každém druhém souboji Texasanky ztrácely balónek. Jediné zpestření nastalo při hře čtyři na čtyři.
Skóre otevřela ve druhé části Soběslav a vedení do šatny si soupeřky následně pojistily druhým gólem. Ve třetí části hry Texas opět stáhl hru na dvě lajny a začaly divy. Během dvou minut padly čtyři branky, dvě a dvě do obou branek. Střelecká chuť nepolevovala a deset minut před koncem utkání na tabuli svítilo skóre 5:4 pro domácí Soběslav. Čtyři minuty před koncem Texas zvládl vyrovnat a naděje na tři body byla opět rozložena rovnoměrně. Štěstí se ale přiklonilo na stranu soupeře, který vstřelil rozdílovou branku a ačkoliv Texas přešel znovu ke hře v šesti hráčkách, srovnat již nedokázal.