VÍKEND PATŘIL NAŠIM MLADÝM NADĚJÍM. POLADILY FORMU O JARNÍCH PRÁZDNINÁCH?

25. února 2019
VÍKEND PATŘIL NAŠIM MLADÝM NADĚJÍM. POLADILY FORMU O JARNÍCH PRÁZDNINÁCH?

Mladší žákyně se probojovaly do prvního koše a starší žáci si připisují dvě vítězství. Přečtěte si krátký report z víkendu.

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ
V neděli se pět statečných longhornek sešlo v hale na Vinohradech, zbytek si ještě užíval konec jarních prázdnin. V prvním zápase s velkým brankovým rozdílem porazily Nehvizdy. Překvapivě ještě větším rozdílem dopadl druhý zápas proti Chodovu. Následovalo finále, ve kterém se proti sobě postavila na naší straně jednoznačně nejmenší a na soupeřově straně největší brankářka turnaje. V brance nám totiž chytala skvělá Terka Kvízová. Longhornky svým soupeřkám balonek příliš půjčovat nechtěly, ale skóre bylo až do poslední minuty vyrovnané. Padesát vteřin před koncem rozhodla o našem vítězství 7:6 svým gólem Kája Bláhová a odvrátila tak samostatné nájezdy, které by ale byly jistě velmi zajímavé. Mladší žákyně se tak těší na příští turnaj, protože se podívají do prvního koše, kde se soupeřky mají určitě na co těšit.


STARŠÍ ŽÁCI
V prvním zápase nastoupili naši kluci proti celku Tatranu. Souboj vyhrál soupeř, kdy s přispěním štěstí dokázal vstítit o jeden gól navíc. V druhém zápase nás čekala bojovná Příbram. Utkání plné soubojů, nepřesností a zákroků na hranici pravidel vyzněl lépe pro nás a to sice v poměru 6:2. Ve třetím zápase nám nešlo vcelku o nic, takže pokyny od trenérů byly jasné - vyzkoušet si co nejvíce nových věcí a sbírat zkušenosti. Bohužel kluci nebyli schopni diktovat své tempo hry a soupeř SSK Future na ně nijak netlačil. V půli zápasu to byl takový paskvil, že by většina přihlížejících diváků i trenérů raději odešla z haly, než se na tu hrůzu koukat. Ani v druhé polovině neukázali naši borci svoji převahu. Bohužel začali hrát až čtyři minuty před koncem, kdy se konečně vzpamatovali a začali běhat. Díky tomu vyhráli 7:2.
Když opomineme průběh posledního zápasu, je potřeba kluky pochválit. Leckdo se vracel z jarních prázdnin a hor dříve, aby tým odehrál zápasy v dobrém počtu. Byla vidět snaha a týmovost, kterou ubojovali zápasy i v osekané sestavě. 

Pochvala Káje Bláhové, která nám zaskočila pomoci od mladších žákyň a tichá vzpomínka na zničenou botu Jirky Friesze.