ŽENY ODEHRÁLY POSLEDNÍ ZÁPAS ZÁKLADNÍ ČÁSTI

5. března 2019
ŽENY ODEHRÁLY POSLEDNÍ ZÁPAS ZÁKLADNÍ ČÁSTI

Proti celku Litvínova byl náš tým jasným favoritem, nicméně liga je dosti vyrovnaná a stát se mohlo cokoliv. Jak probíhal poslední zápas základní části před začátkem play-off?

Ženy A

V posledním zápase základní skupiny nastoupily Texasanky proti Litvínovu, kterému se v soutěži příliš nevedlo. I přesto jsme soupeře rozhodně nechtěli podcenit, což se nakonec ukázalo jako dobrá volba.

Oproti předešlým zápasům došlo ke změnám v obsazení lajn. Tato změna zejména v začátku zápasu nevypadala jako úspěšný tah. Obránkyně se trápily s přechodem na polovinu hřiště, útočnice zase nemohly trefit branku. Vedení se neujal žádný z týmů a do druhé třetiny se vstupovalo za stavu 0:0.

Ačkoliv se proslýchá, že prostřední část utkání dělá Texasu problém, tentokrát výjimka potvrdila pravidlo. Holky ji zvládly zaslouženě vyhrát 5:1, k čemuž vydatně pomohl i výkon Janči Soldátové v brance.

Třetí třetinu Texasanky polevily, z předchozích čtyřicet minut si zvykly na držení hry na soupeřově polovině. Bivojky ale začaly chodit od desáté minuty při každé příležitosti do šesti a trápily domácí svými střelami. Třetinu zaslouženě ovládl Litvínov 4:2. To ale naštěstí bylo vše a Texas si odnáší tři body pro výhře 7:5. 

Náš celek obsadil tedy v konečné tabulce čtvrté místo a vyzve Soběslav - prvního soupeře v play off. Držte palce.