ŽENY ODEHRÁLY PRVNÍ DVOJZÁPAS PLAY-OFF PROTI CELKU BANES SOBĚSLAV

11. března 2019
ŽENY ODEHRÁLY PRVNÍ DVOJZÁPAS PLAY-OFF PROTI CELKU BANES SOBĚSLAV

V sobotním utkání se předvedly Texasanky ve své domácí hale v Chýni. V neděli naopak vyrazily na horkou půdu soupeře. Jak se jim vedlo? Podařil se postup? Nebo přišlo zklamání?

První zápas - sobota
V prvním utkání play-off přivítaly Texasanky Soběslav v Chýni. Předpokládal se herně atraktivní zápas, čemuž nasvědčovala i návštěva 69 diváků.

Skóre jako první otevřela Dominika Kračunová a vlila Texasu do žil naději, že Soběslav opět porazí, jako tomu bylo na začátku sezóny. Ani ne za patnáct vteřin přišla blesková odpověď soupeře, který následně přidal ještě jednu branku a ujal se vedení 2:1. 

Druhou třetinu mohli diváci pozorovat krásné akce na obou stranách střídané zbytečnými ztrátami. Střely létaly veskrze do bloků a bylo spáleno několik tutovek na obou stranách. Oba týmy si připsaly po jednom gólu.

V závěrečné části došlo ke změnám v sestavě a hned v první minutě se Longhornkám podařilo vyrovnat. Následně se však vedení opět ujal soupeř a pojistil ho navíc hned dvěma góly. Šest minut před koncem základní hrací doby Texasanky opět ožily, když Míša Blovská přesně umístila svou střelu - 4:5. Konec zápasu se hrál ve vysokém tempu, nervy tekly na obou stranách, vše bylo otevřené. Bohužel, naše bojovnice musely srovnat, takže nechávaly "díry" v obraně, čehož soupeř využil a opět odskočil na dvoubrankový náskok. Texaský gól v čase 59:13 na 5:6 sice opět vykřesal naději, ale ani následná hra v šesti hráčkách již góly nepřinesla.

Druhý zápas - neděle
Texasanky v neděli vyrazily do haly soupeře s odhlodláním, že sérii ještě vrátí do Chýně. Od začátku musel Texas dohánět náskok soupeřek. Byl to velmi podobný scénář jako v sobotním zápase. V závěru došlo i na dlouhou hru v šesti, ale na vyrovnání to opět nestačilo. Texasanky se tedy loučí se sezónou v osmifinále. Nemají se za co stydět, v obou zápasy nechaly všechno a udělaly maximum pro postup. Bohužel, soupeř byl tentokrát o něco lepší.

Texasanky posílají poděkování fanouškům za podporu v celé sezóně a už se těší na tu další.