STARŠÍ ŽÁCI MAJÍ SA ZA SEBOU NÁROČNÝ TURNAJ. JAK SE JIM VEDLO SHRNULA TRENÉRKA A DVA AKTÉŘI UTKÁNÍ.

26. března 2019
STARŠÍ ŽÁCI MAJÍ SA ZA SEBOU NÁROČNÝ TURNAJ. JAK SE JIM VEDLO SHRNULA TRENÉRKA A DVA AKTÉŘI UTKÁNÍ.

Starší žáci o víkendu vyrazili do haly Eagles předvést trochu té florbalové krásy. Bohužel, proti silným soupeřům se jim příliš nedařilo. Pozápasové emoce nám tentokrát sepsali i přímo dva hráči - Marek Hauptmann a Vangelis Zingopis.

STARŠÍ ŽÁCI - SHRNUTÍ TRENÉRKY

Bohužel, ne každý zápas je posvícení. Na zápasy v hale Eagles jsme se špatně vyspali, nelepilo to, nemyslelo to. Ráda bych řekla, že nám chybělo i štěstíčko, ale na to nevěřím. Výsledkem jsou dva zápasy úplně zbytečně prohrané a jedna těžce vydřená výhra. Na trénincích musíme zvýšit výkon a do konce sezóny zabrat. V sázce je mnoho!!


STARČÍ ŽÁCI - SHRNUTÍ HRÁČE MARKA HAUPTMANNA

V sobotu 23.3. jsme se sešli na hřišti Eagles Praha. První zápas jsme hráli už v 9:00. Po ospalé rozcvičce jsme se vrhli na zápas proti Kralupům. V první půli jsme se jenom bránili a nestíhali. Když jsme se náhodou dostali ke střele, tak jsme netrefili bránu. Takže o půli 0:5 pro soupeře. Po přestávce jsme se konečně probudili a naše hra se trochu zvedla. Jedno z mála pozitiv bylo to, že jsme alespoň dali gól při závěrečné hře v šesti. Konečný výsledek 4:7. Po zápase přišla důrazná domluva od naší trenérky Zuzky Purkrábkové, že takto to prostě nepůjde.

Přišla také tříhodinová pauza. V ní nás vyhodil správce z jednoho venkovního hřiště, pak z druhého hřiště a museli jsme hrát bago na parkovišti. Druhý zápas proti Davli byl hrou docela vyrovnaný, ale ve florbale se hraje na góly a ty jsme nedávali, soupeř bohužel ano. Navíc jim zachytala velmi dobře gólmanka, takže konečný výsledek byl 1:6. 

Pak přišla zase dlouhá tříhodinová pauza. V té se někdo šel podívat na basebalový zápas a někdo si dal něco v restauraci. V třetím zápase nás čekal Olymp. Ten jsme mírně přehrávali, ale naše produktivita byla opět hrozná. Zachránil nás až gól Péti Remiše a vzápětí gól Jirky Friesze. Pak jsme soupeři darovali přesilovku. Hra v oslabení byla možná naší nejlepší hrou v celém turnaji. Nahrávali jsme si a měli jsme míček na hokejkách téměř celé oslabení. Ke konci utkání soupeř snížil, ale více už toho nestihl. Takže 2:1 pro nás. Tento turnaj patřil bohužel k nejhorším v sezóně a tak děkujeme rodičům a trenérce, kteří se na tu hrůzu museli koukat. 

STARŠÍ ŽÁCI - SHRNUTÍ HRÁČE VANGELISE ZINGOPISE
V sobotu 23. 3. 2019 se náš tým starších žáků FBC Texas Longhorns opět po čtrnácti dnech sešel na hřišti SH Eagles Praha v pražské Krči. Hala zde nepatří mezi ty nejlepší pro hraní turnajů - celý klub je zaměřen na baseball a softball, ale restaurace a krásné počasí v tento den nám menší nekomfort v hale vynahradily.

Účast hráčů našeho týmu byla dobrá, nechyběly hlavní opory - kapitán Honza Drebitko “Drebis”, nejlepší střelec týmu Michal Havlíček “Havlíček”, rychlík Marek Haumptman “Mára” a samozřejmě naše trenérka Zuzka Purkrábková.

Podle rozlosování turnaje jsme hráli první zápas hned v 9:00 hod a druhý až po poledni ve 12:20 hod. Já hraji raději turnaje v sobotu, proto ani rozlosováni mi nijak nevadilo.

Po úvodní rozcvičce jsme nastoupili proti soupeři z Kralup, se kterým jsme naposledy ve vyrovnaném zápase prohráli 7:10. Nálada v týmu byla před zápasem bojová, bohužel však se nám ji nepodařilo přenést do samotného zápasu. Úvod byl z naší strany, jako již mnohokrát v minulosti, velmi špatný a po první půlce jsme prohrávali 0:5. Ve druhé polovině se nám dařilo o něco lépe a vyhráli jsme ji 4:2, přesto to nestačilo na lepší výsledek než prohru 4:7. Příště se budeme muset snažit ještě víc, abychom konečně porazili tohoto našeho tradičního soupeře.

Po prvním zápase následovala více jak dvouhodinová pauza, čas jsme využili na jídlo, odpočinek a strečink před druhým zápasem, ve které jsme nastoupili proti pozdějšímu vítězi turnaje - FBK Davle, se kterými jsme se letos ještě nepotkali. Start do zápasu byl opět z naší strany velmi špatný a zopakovali jsme výsledek z první poloviny prvního zápasu a opět prohrávali 0:5. Ve druhé polovině se hra vyrovnala a udrželi jsme v ní nerozhodný stav 1:1. Opět to však nestačilo na víc než drtivou prohru 1:6. I když soupeř v druhém zápase nebyl z mého pohledu tak silný jako v prvním zápase, tak jsme opět přizpůsobili naši hru tempu soupeře a nechali si diktovat tempo. Bohužel...

Dvě prohry znamenaly, že náš poslední zápas se měl hrát až po 16:00 hodině a čekala nás opět dlouhá přestávka. Naštěstí se vydařilo počasí. V posledním zápase jsme nastoupili proti dalšímu známému soupeři - Olymp Florbal Poseidon. Naše trenérka před zápasem provedla mnoho změn v rozestavení a já jsem byl z útoku přesunut do obrany, kde nejsem zvyklý hrát. Změna se však týkala i dalších spoluhráčů a i v průběhu zápasu jsme měnili různě pozice. Úvod zápasu byl vyrovnaný, ale více šancí bylo na naší straně. Po první polovině byl bezbrankový stav. V druhé polovině se nám relativně rychle podařilo vstřelit dvě branky v rozmezí dvou minut, soupeř dokázal ještě snížit na 1:2, což byl stav, který se nám podařilo udržet až do konce.

Celkově z tohoto turnaje mám spíše negativní pocity, přeci jenom první dva zápasy se nám hodně nevydařily. Příště se budeme muset snažit víc dbát pokynů Zuzky, nenechat si utéct začátky zápasu a konečně diktovat soupeři naši hru, protože věřím, že máme na mnohem lepší výsledky.

Vangelis Zingopis, “Vangi”