VÍKENDOVÝ REPORT ZE ZÁPASŮ NAŠICH MLÁDEŽNICKÝCH KATEGORIÍ

2. dubna 2019
VÍKENDOVÝ REPORT ZE ZÁPASŮ NAŠICH MLÁDEŽNICKÝCH KATEGORIÍ

Dorostenky, mladší žákyně a mladší žáci. Ti všichni rozdávali florbalovou radost při zápasech odehraných o uplynulém víkendu. Jak se jim vedlo?

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ
Mladší žákyně odehrály v hale TJ Pankrác již desátý turnaj. Sešly se v poměrně hojném počtu devíti hráček. První zápas proti Florbalové akademii MB se holkám vyvedl, od začátku se ujaly vedení, které po celý zápas držely a zaslouženě vyhrály 8:6. Dalším soupeřem byly holky z Nového Strašecího. Zápas byl velmi napínavý, po první polovině Texasanky prohrávaly o gól. Stav se podařilo vyrovnat až necelou minutu před koncem střelou Báry Kotábové. Remíza zařídila Texasu boj o první místo, kdy se střetl s týmem Ivanti Tigers. Celý zápas byl náročný a vyrovnaný, po první polovině byl stav nerozhodný 4:4. Ke konci zápasu se ovšem Tigers ujmuly dvoubrankového vedení a zápas vyhrály 9:7. Za bojovnost a předvedený výkon holkám děkujeme a těšíme se na další turnaj, který pořádáme 13.4. v Chýni.

MLADŠÍ ŽÁCI
Na výlet do Berouna se vydalo jen šest hráčů a jeden brankář, což nazančovalo spíše defenzivní přístup. První zápas proti týmu Bučis, který přijel opravdu v honém počtu, odehráli kluci velmi slušně. Většinu hrací doby se drželi na soupeřově polovině. Gól nám to však bohužel nepřineslo a utkání skončilo 0:0. Dalším soupeřem byl domácí Beroun, který si vybojoval výhru třemi rychlými góly v první části. Ztrátu jsme nedokázali dotáhnout a prohráli 1:4.
Na třetí zápas jsme museli hodinu a půl čekat, avšak díky dobrému počasí to rychle uteklo. Na zápas o třetí místo proti Říčanům jsme promíchali posty, aby si každý zkusil něco nového. Na hře se to ale příliš neprojevilo a kluci zvládli vyhrát poměrem 4:2.

DOROSTENKY
V neděli byl na programu domácí turnaj dorostenek pořádaný v Chýni. Holek se sešlo šest, takže jsme bohužel neměli ani dvě lajny, alespoň si holky pořádně zahrály, protože se jednalo již o poslední turnaj dorostenek v této sezoně. V prvním zápase nás čekal nejlehčí možný soupeř - Vosy Praha. Holky zápas zvládly, zaslouženě na úvod turnaje vyhrály, a to navíc dvouciferným skóre 11:5. Ve druhém zápase jsme vyzvali naopak nejtěžšího možného soupeře - Benešov. V prvním poločase jsme soupeře zaskočili a pěknou a zodpovědnou hrou jsme dokázali zvítězit 4:2. Ve druhém poločase na nás ovšem Benešov "vletěl" a holky, byť se snažily a bojovaly, už na soupeře nestačily. Benešov nakonec zvítězil 8:10. Nutno ale uznat, že to byl asi nejlepší zápas holek proti Benešovu, zaslouží pochvalu. Na závěr turnaje nás čekal soupeř, který přijel z Kralup nad Vltavou. Vzájemné zápasy jsou mnohdy jako na houpačce, dokážeme jednoznačně vyhrávat, ale i potupně prohrát.  Věděli jsme tedy, že nás čeká další těžké utkání. Do zápasu jsme opět vstoupili aktivněji a první poločas se podařilo vyhrát 4:2. Druhý poločas bohužel připomínal předchozí zápas s Benešovem a už už to vypadalo, že opět odejdeme poraženi, ale holky opět zamakaly a ačkoliv byly ze zápasu dosti osekané a obouchané, dokázaly v posledních vteřinách vyrovnat na konečných 8:8. Celkově musíme tedy za turnaj holky pochválit. Na druhou stranu jsme mohli vyhrát všechny tři zápasy a turnaj dotáhnout do vítězného konce. Bohužel, holkám po velmi dobře rozehraných zápasech začaly většinou docházet síly a projevil se tak špatný přístup k tréninkům, ve kterých "nedřou" na 100%, což bylo to vidět na jejich fyzické kondici. Po technické stránce jsme určitě měli na všechny soupeře.