TRENÉŘI STARŠÍCH ŽÁKŮ HLÁSÍ ZLEPŠENÍ HRY A ZEJMÉNA DISCIPLÍNY, VYDRŽÍ TO I NADÁLE?

9. dubna 2019
TRENÉŘI STARŠÍCH ŽÁKŮ HLÁSÍ ZLEPŠENÍ HRY A ZEJMÉNA DISCIPLÍNY, VYDRŽÍ TO I NADÁLE?

O víkendu svedli své souboje naši starší žáci. Sehráli dobré zápasy a zejména ukázali zodpovědný přístup k zápasům. Jak se jim vedlo výsledkově nám popsala jak trenérka, tak jeden aktérů.

STARŠÍ ŽÁCI - SHRNUTÍ HRÁČE HONZY DREBITKA
V neděli sedmého dubna jsme se sešli v hale TJ Ruzyně v počtu patnácti hráčů.  Protože venku bylo hezké počasí, rozcvičili jsme se před prvním zápasem venku v okolí haly. Krásně jsme se proběhli (až na pár jedinců) a provedli rozcvičku. Zápas odstartoval až v 11:30, takže na unavenost se nedalo vymlouvat. Sotva začal první zápas proti Rakovníku a vše ve starých kolejích - 1:0 pro soupeře pro 24 vteřinách. První půli jsme dokázali vsítit dva góly, a to konkrétně Matěj Dvořák a Michal Havlíček. První půlka za námi a tabule hlásí stav 3:2 pro Rakovník. Samozřejmě Zuzce a ani Jirkovi se to nelíbilo a dali nám jasný pokyn: "pojďte už konečně hrát". Bohužel, ani tento pokyn nám nedodal sílu a hodně situací vyšlo nazmar. Ani druhá půle nám tedy nepomohla a skončila stavem 3:3 (góly vsítili Jirka Friesz , Kája Bláhová a uzdravený Adam Neugebauer). Tím pádem byl konečný výsledek 6:5 pro Rakovník. Z tribun jsem slyšeli komentáře o hezkém zápasu, ale bohužel ne se šťastným koncem pro nás...

Přestávka trvala jeden zápas a proto byla v podstatě jen na oddych.

Další zápas proti pořádající Slavii byl už od začátku jiný. Sice ano, po necelých dvou minutách byl stav 1:0 pro Slavii, ale tempo hry jsme převážně tvořili my. První půle tedy 2:2 (góly vsítili Honza Pikner a Matěj Dvořák). O přestávce jsme dostali pokyny v podobě: "Pojďme být důrazný před svoji, ale i před soupeřovo brankou, pojďme si pro vítězství" a tyto pokyny přinesly ovoce. Druhá půle skončila rozdílem čtyř branek, tím pádem 6:2 pro Texas (Kája Bláhová, nováček Péťa Remiš , Honza Pikner a Michal Havlíček). Fantastický zápas pro oba celky, děkujeme Slavii. 

Druhá přestávka byla zase jen jednozápasová a proto znovu a jen pro oddych. Malinká rozcvička před zápasem a nástup.

Ve třetím a vlastně posledním zápase dneška nás vyzval celek z Příbrami. Zápas byl vcelku klidný, ale po 53 vteřinách byl vstřelen gól do naší sítě - takže 1:0 pro Žraloky. Těsně po tomto gólu byl po střele jednoho z hráčů Přibrami trefen do oblasti hlavy Honza Drebitko. Jeho rychlé oklepání nakonec přineslo radost protože hned ve třetí minutě zápasu srovnával na 1:1. Nic výraznějšího nebylo v první polovině vidět. Druhá polovina začala v rychlém tempu, skóre však bohužel otevřel gólem soupeř - 2:1. Rychlá odpověď v podání Adama Neugebauera a bylo to 2:2. Obrana Texasu hořela jako papír a toho Žraloci opět využili. A znovu rychlá odpověď, tentokrát v podání Honzy Drebitka přineslo srovnání na 3:3. Po čtyřech minutách promrhávání střel se Žraloci trefují a vedou 4:3. V čase 25:26 si tým Texasu bere timeout a jde se do šesti hráčů. Mají udělat jen jedno - dát gól na 4:4, který nakonec v čase 25:28 přichází po rychlé rozehrávce kapitána se trefuje Matěj Dvořák. Skóre tedy znovu srovnáno a jde se na nájezdy. K nájezdu se postavil kapitán a první nájezd proměnil. Hráč Žraloků neproměnil nájezd a to díky naše skvělému lapači nájezdů Sebikovi Štoskovi. Druhou sérii rozjel svým nájezdem Honza Pikner a taky proměnil a opět díky skvělému Sebikovi, který vychytal i druhý nájezd Žraloků, končí utkání 5:4 pro Texas. 

Děkujeme všem rodičům za skvělou podporu na tribunách, našim skvělým trenérům, že to stále zvládají a hlavně trojici holek, které nám po celý turnaj pomáhaly. Také držíme palečky Honzovi Sátrovi, ať to není zlomený a děkujeme za podporu.  #nahodrohy

STARŠÍ ŽÁCI - SHRNUTÍ TRENÉRKY
Tým mě velmi potěšil. Konečně se jednou sešli všichni včas, dokonce se začali sami rozběhávat a připravovat na zápasy. Už to značilo, že jsme dobře naladěni a chceme bojovat. První zápas s Rakovníkem nakonec 5:6, bohužel smolně pro nás. Soupeře jsme přehrávali, ale opět nás zradila přesnost střelby, jak to tak u texaských družstev občas bývá. Druhý zápas proti Slavii byl v první polovině hrůza a děs. Přizpůsobili jsme se jejich tempu a hře. V druhé půlce nás naštěstí vyhecoval pohled na plnou tribunu našich tichých diváků a zápas končil poměrem pro nás 6:2. Tentokrát nám los přál a opět jsme čekali jen jeden zápas. Posledním soupeřem byla Příbram. Tvrdý zápas plný nepřesností vyvrcholil nájezdy. Pro nás v rozstřelu hrála šikovnost brankáře a dva proměněné nájezdy. Jsem ráda, že se probudili ostatní hráči při nepřítomnosti ostrostřelce Máry a prostříleli jsme se alespoň ke třetímu místu.