MUŽSKÝ A-TÝM ZDOLAL MISTRA A SEZONU ZAKONČIL NA ČTVRTÉM MÍSTĚ

12. května 2019
MUŽSKÝ A-TÝM ZDOLAL MISTRA A SEZONU ZAKONČIL NA ČTVRTÉM MÍSTĚ

Longhornům v sobotu skončila sezona. Na vinohradském Sokole je čekaly důležité souboje proti celku Kobylis a domácímu SKV. Muži potřebné tři body získali, ale až díky nečekanému vítězství 4:3 nad lídrem soutěže. V ranním zápase byly Kobylisy nad síly Texasanů a zvítězily 7:5.

Florbal TJ Kobylisy B - Texas Longhorns 7:5 (4:2, 1:1, 2:2)

7:00 Hrma (Větrovský), 11:50 Spurný (Vichnar), 29:26 Petr PP (Hrma), 35:18 Keil (Spurný), 43:58 Větrovský (Adamík)

Díky vítězství nad beznadějně posledními Vosami se Kobylisy před vzájemným zápasem s Texasem dotáhly na rozdíl dvou bodů a případné vítězství v základní hrací době by je v tabulce posunulo před Longhorny. A přesně to se jim povedlo. Texasané v první třetině dvakrát vedli, ale černobílí pokaždé bleskově odpověděli. Dařily se jim hlavně rychlé protiútoky. Po dvou brankách Martina Tomance vedly Kobylisy po první třetině 4:2 a dvoubrankový rozdíl svítil na časomíře i po utkání. Kobylisy i přes výrazně menší počet šancí vyhrály 7:5 a Texas v tabulce přeskočily. Pokud chtěl Texas udržet pozici v elitní čtveřici, potřeboval v druhém zápase zaskočit suverénní SKV.


Texas Longhorns - TJ Sokol Královské Vinohrady C 4:3 (2:3, 1:0, 1:0)

9:34 Vichnar (Novickij), 10:53 Petr (Musil) 25:00 Větrovský (Vichnar), 39:25 Sládek (Musil)

Vinohrady ráno porazily Rudnou na nájezdy a pojistily si titul v nejvyšší regionální lize. Úvod utkání ale rozhodně nenaznačoval, že by se v posledním utkání měly šetřit. V čase 7:13 zvyšoval Petr Blažej z trestného střílení už na 3:0 pro favorita. Jenže Texasany to nezlomilo. Góly Vichnara a Petra zařídily minimální ztrátu po první třetině. Longhorni zpřesnili obranu, nepouštěli soupeře do protiútoků, které zapříčinily prohru s Kobylisami a na mistra sami tlačili. Po deseti minutách druhé části přišel vyrovnávací gól. Větrovský si našel odražený míček a vyrovnal. Martin Vichnar díky asistenci u jeho trefy obhájil vítězství v kanadském bodování týmu. S Josefem Adamíkem posbírali shodně 35 bodů, ale „Šlehy“ nastřílel o pět branek více. Poctivý výkon Texasanům nakonec vynesl nečekané tři body do tabulky. Velký obrat dokonal brankou na 4:3 pět a půl minuty před koncem přesnou tečí Musilovy střely kapitán Michal Sládek. Longhorni se vrátili zpátky před Kobylisy a díky skalpu mistra obsadili v sezoně čtvrtou pozici.

Konečná tabulka Regionální ligy mužů - skupina 3