POHÁR MUŽŮ: JAKÉ BYLO 1. KOLO

28. srpna 2019
POHÁR MUŽŮ: JAKÉ BYLO 1. KOLO

Předposlední srpnový víkend se vydali Longhorni na tradiční pohárové zápasy, tentokrát do Sezimova Ústí.

TEXAS LONGHORNS vs. TJ Sokol Dobříš 5:4

Longhorni nastoupili k prvnímu sobotnímu zápasu v poněkud okleštěné sestavě a s dámskou výpomocí. Zápas jako na houpačce. Po první třetině svítilo na tabuli skóre 0:1. Do druhé třetiny vstoupili Longhorni o poznání lépe a po dvou trefách Spurného, jedné Hrmy a Sládka strhli vedení na svou stranu. Ve florbale se ale dějí věci a ve třetí třetině úřadovala pro změnu Dobříš, když třemi góly srovnala stav utkání. Poslední slovo měl ale texaský Musil, který 35 vteřin před koncem utkání vstřelil vítěznou branku.

FBC DOŠWICH MILEVSKO vs. TEXAS LONGHORNS 3:3

Do utkání vstoupil lépe Texas a již v páté minutě se zásluhou Vránové dostal do vedení. Vcelku vyrovnané utkání však dále nenabízelo příliš zajímavých situací. Až v polovině druhé třetiny přišla zajímavá tříminutovka, kdy nejprve Milevsko vyrovnalo, aby Musil obratem vrátil Texasu vedení, avšak záhy bylo znovu vyrovnáno. V závěru třetí třetiny se navíc Milevsko dostalo do vedení, a tak Longhorni museli zase zachraňovat výsledek v samém závěru utkání. Naštěstí se povedlo a po trefě Hrmy dostal výsledek konečnou podobu.

FA SEPTA.CZ Č. Budějovice vs. TEXAS LONGHORNS 7:6

Do prvního nedělního utkání, navíc proti diviznímu soupeři, nastoupil Texas oslabený o Hrmu 
a Vránovou, kteří odcestovali na klubové mládežnické soustředění. Longorni se drželi statečně, rozhodně neztráceli krok, avšak soupeř nemilosrdně trestal jejich chyby. Utkání se však muselo obecně líbit. Po první třetině byl stav 2:0 pro Budějovice. Ve druhé třetině se trefili texasští Musil a Sládek, avšak Budějovice zvládly přidat také dvě branky. Z kraje třetí třetiny odskočily Budějovice na rozdíl tří branek, avšak Spurný rychle korigoval. Budějovičtí hráči si však v páté minutě třetí třetiny znovu vzali tříbrankové vedení zpět. Poté začali úřadovat Longhorni a během dvou minut srovnali a zmrazili tak budějovické hráče. Trefili se Petr, Kalabis a znovu Spurný. Texasu bohužel nebylo souzeno bodovat, když v samém závěru zápasu Budějovice potrestaly další chybu a zápas získaly pro sebe.

TEXAS LONGHORNS vs. 1. FbK Tábor 2:13

Proti pořádajícímu a velmi v pohodě hrajícímu Táboru bohužel neměli unavení Longhorni moc nadějí. Tábor zápas kontroloval již od úvodního hvizdu a důsledně si šel za čtvrtým vítězstvím ve skupině. Texas zvládl hrát vyrovnanou partii pouze ve druhé třetině, která skončila poměrem 1:1, v první a třetí třetině však dostal pokaždé šest branek a s prvním kolem se tak rozloučil debaklem. Jedinou trefu Texasu zaznamenal Sládek, druhý gól byl vlastní.

Texas tedy obsadil se čtyřmi body čtvrté místo ve skupině a ve druhém kole poháru jej v neděli 1. 9. v Chýni čeká FC Bučis Team.

Sestava:
Martin Šimůnek – Václav Cihla, Vladimír Bradáč, Jana Kadlecová – Tomáš Spurný, Jiří Petr, David Musil, Michal Sládek, Ivo Kalabis, v sobotu pak navíc Ladislav Hrma a Kateřina Vránová