POHÁR MUŽŮ: FAVORIT SE NADŘEL

4. září 2019
POHÁR MUŽŮ: FAVORIT SE NADŘEL

Ve druhém kole poháru mužů Texas narazil na Bučis, který se v této sezóně premiérově představí v Národní lize. Utkání skončilo těsnou výhrou hostů.

Texas Longhorns - FC Bučis Team 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)

Pro mnoho z nás se jednalo po delší době o první setkaní s florbalem a tak jsme k utkání přistupovali s patřičným respektem. Od úvodních minut jsme velmi slušně plnili defenzivní taktiku, která sice nebyla na pohled líbivá, ale byla nejúčinnější možnou proti takovému soupeři. Když se k tomu přidal výborným výkonem i Martin Šimůnek hájící naši branku, tak měl Bučis zaděláno na problém. I když drtivou většinu utkání kontroloval míček, tak s tvorbou vyložených gólových situací se natrápil a když už se k nějaké šanci propracoval, tak buď ztroskotal na Šimůnkovi, nebo bránu vůbec netrefil.

Na první gól se tak čekalo do 10.minuty, kdy Bučisu vyšla krosová nahrávka a Kalina procedil míček pod tělem gólmana. Ale ani po inkasované brance jsme nepolevili v koncentrovaném výkonu a po pár minutách se navíc Novickij šikovně prosmýkl po mantinelu a střílenou nahrávkou bekhendem vybídl k teči Adamíka, který srovnal skóre. Když už to vypadalo, že prvních dvacet minut skončí nerozhodně, tak se po laciné chybě dostal Bučis do brejku 3na1 a touto příležitostí nepohrdl. První třetina tak skončila 1:2.

Druhá třetina nabídla totožný obraz hry a i velmi podobný vývoj. Opět se na branku čekalo do poloviny hrací části a i tentokrát se jako první prosadili hosté. Texas si však tentokrát připravil ještě rychlejší odpověď, když střelu Cihly na brankovišti dorazil za záda gólmana Vichnar. Opět to tedy bylo pouze o gól. Ani druhá třetina ale nepřinesla alespoň dílčí úspěch a Bučisu se opět podařilo vsítit ještě jednou. Stejně jako první dvacetiminutovka tak i ta druhá skončila 1:2 z pohledu domácího Texasu.

Závěrečná třetina ovšem přinesla slušné drama. Nejdříve se povedl velmi pěkný brejk po ose Sládek -> Petr -> Adamík a rázem jsme opět byli ve hře. Pak však přišel minimálně z našeho pohledu zlatý hřeb večera. Šimůnek rychle rozehrál, Novickij si potáhl balónek a pak zcela nečekaně ze středu vystřelil bekhendem parádně do levé šibenice. Překvapený gólman soupeře se nezmohl na reakci a najednou bylo vyrovnáno 4:4. Tento stav vydržel až do 57.minuty, kdy se bohužel povedenou střelou prosadila potřetí v utkání nová posila Bučisu Černý a jak se později ukázalo, jednalo se o gól postupový. Ani závěrečná powerplay už na další vyrovnání nestačila a s pohárem jsme se tak rozloučili po výsledku 4:5.