DOROSTENCI BOJOVALI O PRVNÍ BODY

18. září 2019
DOROSTENCI BOJOVALI O PRVNÍ BODY

Dojmy ze zápasů sepsal přímo jeden z aktérů.

Pohled hráče Adama Neugebauera:

Po prázdninách, kdy jsme měli pohodu a dovolené, ale také soustředění, abychom se trochu rozehráli,  nás čekal první herní víkend. Tým zvědavý a natěšený na nový systém vyšší  kategorie hrál své první zápasy v hale v Králově Dvoře u Berouna proti celkům Wizards a TJ Lokomotiva Rakovník.

První zápas proti Wizardům lze hodnotit jako docela dobrý výkon. Tým byl hlavně v 1.  a 2. třetině hodně aktivní a i když většinu času prohrával,  stále se držel blízko vyrovnání. Vše se rozhodlo ve 3. třetině, kde ubylo aktivní napadání a soupeř toho dokonale využil. Konečný stav tedy 3:7 pro celek Wizards, ale dobrý pocit týmu ze zápasu přetrvával. (Góly: Václav Kanta, Adam Neugebauer, Michal Havlíček)

Druhý zápas proti Rakovníku se od začátku nedařil. Většina energie jakoby se vypařila. Špatné blokování, málo běhání, zkažené přihrávky, to vše zapříčinilo propastnou ztrátu stavu zápasu a tak se bojovalo o čestné góly. Tento zápas se vůbec nepodařil a tým si odvezl prohru 12:3 (Góly: Michal Havlíček, Jirka Friesz, Daniel Bartuněk).


Komentář trenérky Zuzky Purkrábkové:

První zápas s Wizzardama byl docela slušný. Přestože jsme dělali některé základní chyby, vůlí a morálem jsme bojovali dvě třetiny o 3 body. Škoda, že jsme polevili ve třetí třetině, a tím se připravili o zápas. Musím ale říct, že premiéra v nových dresech nebyla ve finále vůbec špatná.
Druhý zápas už tak slavný nebyl. Rakovník na nás vlítnul a než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme 0:5. Ani v druhé třetině jsme se nezvládli pořádně nabudit, začali jsme zbytečně faulovat a ztrácet balony. Zápas dál moc florbalové krásy nepobral. Pro nás rozhodně poučení pro příště.