ÁČKO V NOVÉM SLOŽENÍ ZA 4 BODY

19. září 2019
ÁČKO V NOVÉM SLOŽENÍ ZA 4 BODY

Druhý zářijový víkend vstoupil do ligové sezóny i mužský A-tým. Stejně jako loňskou sezónu ho čekaly zápasy v Regioální lize mužů. Tým v posledních týdnech posílili tři noví hráči - Bradáč, Tomek a Trmota.

Druhý zářijový víkend vstoupil do ligové sezóny i mužský A-tým. Stejně jako loňskou sezónu ho čekaly zápasy v Regioální lize mužů. Tým v posledních týdnech posílili tři noví hráči - Bradáč, Tomek a Trmota.

Longhorni však museli tři dny před letošní ligovou premiérou řešit nepříjemnosti v sestavě. Konkrétně pak v podobě chybějícího brankáře. Kvůli zdravotním problémům nemohli nastoupit Murín se Šimůnkem a další brankář Merta plnil své zápasové povinnosti v mužském B-týmu.

Díky vazbám Musila na jeho předešlý klub FbK Wildcats, se podařilo ulovit dalšího z bývalých spoluhráčů. Doslova za pět minut dvanáct se tak stihl dokončit přestup brankáře Mulenka, který v neděli nastoupil k oběma áčkovým zápasům.

TEXAS LONGHORNS vs. Kanonýři Kladno B 6:5

Ospalý a nedůrazný začátek ze strany Longhornů zapříčinil situaci, kdy na světelné tabuli svítilo skóre 0:2 a to už v průběhu probíhající třetí minuty utkání. Využitá přesilovka po střele Bradáče a další rychlá branka Novickije znamenala vyrovnání na 2:2 a návrat do zápasu. V první třetině padly ještě další tři branky a o přestávce svítilo na tabuli skóre 3:4.

Na začátku druhé třetiny odehrál každý z týmů jednu přesilovou hrou, ale skórovat nedokázal.  Druhá třetina byla tak na branky výrazně chudší. Jediným střelcem byl opět texaský obránce Novickij, který srovnal na 4:4.

Ve třetí třetině Kladno skórovalo již v první minutě a ujalo se opět vedení 5:4. Utkání pokračovalo ve svižném tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. Oba celky se dostávaly do velkých šancí. Texas využil další přesilovku a Musil srovnal na 5:5. Pět minut před koncem pak Petr vstřelil rozhodující branku utkání.

Soupeř se ještě odhodlal k powerplay a to i přes své aktuální oslabení. Tímto tahem tak pouze vyrovnal počet hráčů na hřišti. Většinu času si Texas míček v klidu podržel na hokejkách, ale jedna velká chyba se přesto objevila. Ta skončila až perfektním zákrokem Mulenka v situaci jeden na jednoho v době, kdy do konce utkání zbývalo jen několik sekund. Zbytek už si Texas pohlídal a vítězí 6:5.

TEXAS LONGHORNS vs. Floorball Club FALCON 3:4pn

I ve druhém utkání byl Texas týmem, který jako první inkasoval. Velmi brzy však vyrovnal Vichnar. Texas se uchýlil ke klidné hře a spíše vyčkával na své příležitosti. Falconi zareagovali podobně a utkání tak dostalo velmi pomalé tempo, kdy se oba týmy snažily hrozit zejména ze statických útoků.

Ve druhé třetině skóroval jen Texas, když se trefili obránci Novickij s Musilem. Další obrovské množství šancí neskončilo vstřelenou brankou ani na jedné straně. Do třetí třetiny tak vstupovali Longhorni s vedením 3:2 a v tuto chvíli drželi otěže zápasu. Vypracovali si velké množství šancí, ale bohužel je nedokázali proměnit. Během zápasu se několikrát zatřásla i branková konstrukce, ale vstřelenou branku to neskončilo. Deset minut před koncem zápasu Falconi srovnali a dále se skóre bohužel neměnilo. Utkání tak dospělo až do samostatných nájezdů. Ty však oku přítomného diváka vůbec nelahodily. Longhorni bohužel neproměnili ani jeden ze čtyř nájezdů v utkání a druhá ligová výhra jim zřejmě tak po zásluze utekla.