ÁČKO ŽEN Z JIHU SE TŘEMI BODY

23. září 2019
ÁČKO ŽEN Z JIHU SE TŘEMI BODY

Začátek sezóny přinesl ženám výlet do Jihočeského kraje k tradičnímu dvojzápasu v Soběslavi a Týně nad Vltavou.

Texasanky vyrazily v dosti nové sestavě, která se postupně tvořila během léta. Nové tváře v brance a několik dalších v útoku se chtěly hned dobře uvést.
Vzhledem k dlouhé cestě a krátkému času mezi zápasy se tým rozhodl nevracet do Prahy, ale přespat v Soběslavi.

TEXAS LONGHORNS vs. Banes Florbal Soběslav = 2:3

Zápas začal velmi opatrně z obou stran. Až v 9. minutě se povedlo domácím využít první zaváhání v obraně Texasu.
Do konce třetiny už branka nepadla a tak se šlo do šaten za hubeného vedení domácích.
Do druhé třetiny vlétly longhornky s velkým odhodlání s výsledkem něco udělat. Vyústěním byly dvě slepené branky z holí Pavlicové a Křemenákové.
Dále se druhá třetina nesla v duchu vyložených šancí texaských žen, ale bohužel bez úspěchu. To se nakonec ukázalo jako rozhodující.Do třetí třetiny se šlo za stavu 2:1 pro tým z Prahy. Hned na začátku trefila Aneta Špičáková břevno domácí branky. Ve 49. minutě šli domácí po faulu do čtyřech. Místo toho, aby Texasanky zvýšily své vedení, tak inkasovaly vyrovnávací branku. Aby toho nebylo málo, tak v čase 57:38 vstřelila vítěznou branku domácích Juhaňáková. Texas i přes velký tlak v šesti branku nevstřelil a prohrál tak úvodní zápas sezóny. 


TEXAS LONGHORNS vs. Rudý Dračice Mladých Nadějí Týn = 2:1

Po příjemné večeři a spánku v Soběslavi se celý tým přesunul do nedalekého Týna nad Vltavou.
Obídek a procházka po maloměstě byla plná srandy a dobré nálady. 
Zápas už taková pohodička nebyl. Bouřlivá atmosféra a nepřijemná osobní obrana domácích přinesla lehkou nervozitu na hokejky Texasanek.
Zápas začal podobně jako ten sobotní. V první třetině padla také jen jedna branka, ale tentokrát z hokejek longhornek. Vlastně to nebyla branka hokejkou, ale nějakou částí těla Anety Špičákové. Druhá třetina i přes několik šancí skončila bez branek. Ve třetí třetině domácí ukázaly proč se každému týmu u nich nezískávají body snadno. Začaly napadat a tlačit vše do branky. Ve 43. minutě se povedlo Lucce Knobové vsítit svůj první gól v Texasu, který se nakonec ukázal jako vítězný. Ale nebyla to vůbec snadná práce. Ve 46. minutě domácí snížily a do konce třetiny si vypracovaly ještě několik střeleckých pokusů, ale výborná obrana v čele s Nicol Götzovou v brance už domácím skórovat nedovolila. 
A první výhra v nové sezóny byla na světě.


Vyjádření trenéra Ladislava Hrmy:

Bereme jako velké pozitivum naší hru v obraně podpořenou dobrými výkony obou golmanek. Našim novým tvářím se povedlo skórovat a odšpuntovat tak své působení v týmu s rohy.
Škoda jen velkého množství neproměněných šancí, které nás stály body v prvním zápase a klidnější koncovku v nedělním střetnutí.
Musíme dále zapracovat v trénincích na koncovce a bude to fajn. Velkou kaňkou je zranění Míši Blovské, které doufáme nebude na dlouho. Přejeme za celý tým Míše brzké udravení.