NOVÁ IDENTITA TEXASU KOMPLETNÍ: LONGHORNS PŘEDSTAVILI NOVÉ DRESY

27. září 2019
NOVÁ IDENTITA TEXASU KOMPLETNÍ: LONGHORNS PŘEDSTAVILI NOVÉ DRESY

Když bylo před loňskou sezonou odhaleno aktuální texaské logo, avizovali jsme, že změna bude postupná. Po oficiální úpravě názvu před letošním florbalovým ročníkem zbývalo jediné - oblécet Longhorny do nových dresů. To nastalo se startem ligových soutěží.

Texasu v úvodních letech existence chyběla tvář. Klub měl ve znaku zlatou hvězdu, ale prostřídal několik variant dresů. Od černých, přes šedé, až po žluté. To se změnilo v úvodu přelomové sezony 2015/16, kdy byla spolu s rozšířením členské základny představena nová podoba původního loga a hlavně - barevná kombinace, která už nyní k Texasu neodmyslitelně patří.

„Hledali jsme variantu, která je v českém florbale originální a to se nám, myslím, povedlo. Tmavěmodrá se svítivou žlutozelenou už k Texasu neodmyslitelně patří,“ vysvětluje prezident klubu Ladislav Hrma.

Už v té době ale bylo jasné, že to není konečná fáze texaské evoluce. Před loňským ročníkem byla představená nová tvář klubu - hvězdu nahradil dlouhorožec a bylo potřeba přerod dotáhnout do konce. To se povedlo na prahu současné sezony. Nejprve byla oficiálně dotažena změna názvu a nyní představujeme nové dresy.

„Nechtěli jsme lidi vyděsit mnoha změnami najednou a tak jsme změnu dresů o rok odložili, což se vyplatilo. Marketingový tým Texasu na designu dlouho pracoval a výsledek stojí za to,“ říká Hrma.

Současné dresy jsou konečně v týmových barvách a více kontrastní. Předchozí světlemodrou barvu totiž nahradila tmavěmodrá z loga. Podle grafického manuálu klubu byl navíc upraven odstín světlé varianty. Stěžejním prvkem nové sady jsou obrysy malých Longhornů, které naleznete v ramenou a lemech triček i kraťasů.

„V době, kdy mnoho českých florbalových týmů používá velká loga v pozadí, jsme se rozhodli jít originální cestou. Inspirovali jsme se týmem hokejové Kanady, která prvek malých javorových listů na současných dresech používá v ramenou,“ říká spoluautor myšlenky Martin Vichnar.

Dalšími novinkami jsou moderní font a kontrastní barva v ramenou světlé varianty. Dresy tak nejsou pouze kopií toho druhého v jiné barvě. Texas tak konečně dostal tvář, která by mu měla vydržet po mnoho let.

„Jsme rádi, že se nám podařilo novou identitu dotáhnout a těšíme se na další florbalové sezony v nových dresech,“ uzavírá Ladislav Hrma.

Texaský hashtag proto výjimečně upravujeme na #nahoddresy!