DOROSTENCI MAJÍ PRVNÍ BOD

30. září 2019
DOROSTENCI MAJÍ PRVNÍ BOD

Domácí zápasy z pohledu hráče.

Pohled hráče Alberta Roučky:

Po 2 týdnech od 1.kola v Králově Dvoře odehráli dorostenci 2.kolo jejich ligy v Chýni, kde pořádali. Dorostence čekali dva soupeři, nejdříve FBC Jeleni Unhošť, tým který čekal první zápas v sezóně, a v druhém zápase s ACEMA Sparta Praha Blue. První zápas jsme začali rychlým gólem, který vstřelil Jirka Friesz. Hra byla poměrně vyrovnaná, ovšem ke konci 1. třetiny jsem inkasovali branku. Ve 20. minutě Vangelis Zingopis vstřelil gól na 2:1. Bohužel vedení nám dlouho nevydrželo, po necelých dvou minutách Jeleni srovnali na 2:2. Ve třetí třetině jsme měli pár šancí, které jsme neproměnili a ke konci zápasu Jeleni z Unhoště trefili několikrát tyč, ale zápas nakonec skončil nerozhodně 2:2. 

Po zhruba 3 hodinové pouze jsme nastoupili k 2. zápasu proti ACEMA Sparta Praha Blue. Zápas nezačal vůbec dobře, hned na začátku 1.třetiny jsme inkasovali, naštěstí jsme brzy odpověděli a Jan Sátra srovnal na 1:1. Ve zbytku první třetiny jsme inkasovali ještě 1 branku, třetina tedy skončila 1:2. Ve druhé třetině se hra začala vyrovnávat, ale v 17. minutě jsme inkasovali další branku a po další trefě Sparty z přesilovky to by už 1:5. Ve třetí třetině byla hra vyrovnaná, možná jsme byli chvílemi lepší a díky Michalovi Havlíčkovi a Vangimu Zingopisovi zápas nakonec skončil 3:5.



Komentář trenérky Zuzky Purkrábkové:

První zápas byla spíš přetahovaná ze strany na stranu. Unhošť do něj, ač v sedmi, vlítla po hlavě. Mrzí mě, že nebyla poznat naše početní převaha v žádné fázi zápasu. Neproměňování šancí nás stálo dva body. Soupeř měl na konci zápasu tlak i šance, takže za remízu můžeme být nakonec rádi.

V druhém zápase nás čekala Sparta, favorit celého dne. Kluci ho začali velmi zodpovědně a díky dobrému a obětavému výkonu do obrany jsme nepřipustili klepec jako minulý turnaj. S průběhem zápasu se naše obranné postavení lepšilo, radost můžeme mít i z kvalitního oslabení. Náladu na cestu domů nam zlepšila vyhraná 3.třetina, kdy jsme Spartu nenechali skórovat a vyhráli 2:0. Zápas jsme sice prohráli 3:5, ale za výkon se stydět nemusíme.