POHÁR V MALEBNÉM MĚSTĚ

19. září 2021
POHÁR V MALEBNÉM MĚSTĚ

Jako každý rok poslední víkend prázdnin nám přinesl Pohár Českého florbalu, na který se naše ženy těšily. Od Czech Openu to byl první ostrý test do sezóny. V 1. kole jsme narazily na Liberec, Klatovy, Black Angels a domácí Ústí nad Labem.

Sobota

FBC Liberec x Texas Longhorns   3:0

Zápas byl vyrovnaný, ale jenom jeden tým byl na konci šťastnější. První třetina se nesla v duchu nepřesných střel na bránu. Nepřesnosti byly i v nahrávkách. Druhá třetina pro nás nezačala dobře. Hned v úvodu jsme dostaly gól a Liberec byl na koni. O 2 minuty později přišlo vyloučení na straně Liberce, ale i přesto Liberec dokázal skórovat. Třetí třetina byla dost o osobních soubojích. Nic jsme nevzdávaly a tlačily jsme soupeře. I přesto Liberec dokázal vstřelit další gól. Sice jsme je přestřílely (28:30), ale z 30 střel ani jedna neskončila v síti. 

Texas Longhorns x SPORT CLUB Klatovy   12:0

Druhý zápas byl jen o nás, jak se k němu postavíme. Začátek zápasu začal slibně. Po první minutě se už vedlo. Do konce třetiny jsme stihly dát ještě další 4 branky. Trio Purkrábková –Jílková - Vránová bylo v tomto zápase velice produktivní. Do konce druhé třetiny přidalo 4 trefy. Ve třetí třetině se podařilo vsítit další 3. Důležité bylo, že Klatovy ani jednou nepřekonaly naši gólmanku Götzovou. Ta si připsala druhou nulu za Texas. V tomto zápase jsme splnily roli favorita a zkusily si pár herních variant. Purkrábková si připsala do statistik 2+4. Musíme taky vzdát hold soupeřkám, které se i za takového stavu stále snažily a nevzdávaly to.

Neděle

BLACK ANGELS x Texas Longhorns    3:2

Vstup do zápasu se nám vůbec nevyvedl a hodně jsme ho zaspaly. Od 12. sekundy soupeř vedl. Do 8 minuty to bylo už 3:0. Před naší bránou jsme nedokázaly hrát důrazně a z toho pramenily všechny 3 branky. Nevzdaly jsme to a soupeře jsme tlačily dál. První branka přišla v druhé třetině. Postarala se o ni naše nová členka týmu Vesecká. Právě ona byla i strůjcem další branky. Nic jsme nevzdávaly a tlačily jsme je dál. V posledních minutách jsme hrály v šesti, ale branku to bohužel nepřineslo. Gólmanka soupeře své spoluhráčky hodně podržela. 

Texas Longhorns x Florbal Ústí    3:2

Do zápasu jsme zase nevstoupily dobře. Od první minuty soupeř vedl gólem z půlky. V 11. minutě soupeřka zahrála vysokou holí u vlastní brány a byl z toho nájezd. Na nájezd se postavila Budská. Bohužel gólmanku nepřekonala. Hlavy jsme nesložily a jelo se dál. 24 sekund před koncem šla od Pavlicové přihrávka a Špičáková z první gólmanku překonala. Bylo srovnáno. Druhá třetina gól nepřinesla. Byla spíš bohatá na vyloučení. Poslední třetina začala vyloučením na naší straně a soupeřky využily tuto příležitost pro skórování. O pár minut později přišlo další vyloučení, ale tentokrát na straně hostí. My jsme se této příležitosti taky chopily a přišel vyrovnávací gól. Nechtěly jsme odejít ze hřiště jen s jedním bodem, tak jsme dál tlačily. Nakonec to přineslo své ovoce. Špičáková 8 vteřin před koncem nahrála Pavlicové před bránu a ta zvyšuje na konečných 3:2.

S dvěma výhrami a dvěma prohrami jsme obsadily 3. místo ve skupině. Ve 2. kole narazíme na extraligový tým Start98 Kunratice.

Na závěr bychom chtěly poděkovat rodičům Škvorovým za podporu v hledišti a za výborné řízky, které přišly vhod po zápase.