LONGHORNS CAMP 2019: JAK TO VIDĚLY ŽÁKYNĚ

6. září 2019
LONGHORNS CAMP 2019: JAK TO VIDĚLY ŽÁKYNĚ

Ve dnech od 25.8. do 30.8. se uskutečnil první Texas Longhorns Camp. Žákyně se vydaly na cestu do florbalové školy čar a kouzel v Rumburku. Jaké byly jejich zážitky? Přečtěte si reportáže z jednotlivých dnů sepsané samotnými účastnicemi.

Neděle – Příjezd

Po příjezdu do Rumburka jsme se ubytovaly v chatkách a rozdělily jsme se do týmů pro celotýdenní soutěž. V týmu jsme si vymyslely název a logo. Večeře byla dobrá, byla rýže s omáčkou. Potom jsme šly vyzkoušet místní halu. K druhé večeři jsme měly medovník, protože Kája měla ten den narozeniny.

Pondělí – Večerní procházka lesem

Vaří tu celkem dobře. K snídani si vždy každý mohl vybrat, cokoli chtěl. V pondělí byl nejlepší oběd z celého týdne, protože byl řízek s kaší. Přes den jsme měly několik tréninků venku i v hale. Po večeři jsme šli na procházku. Na louce jsme si zahrály mrazíka a potom v lese bodovací hru, kdy jsme hledali papírky s čísly a písmeny.

Úterý – Písničky o longhornovi

Dopoledne jsme byly v hale, kde jsme se rozehřály a procvičily a zdokonalily práci s míčkem ve slalomech a na dalších překážkách. Ke konci tréninku v hale jsme se rozdělily do dvou skupin na starší a mladší a zahrály jsme si hru 5 na 5. Po odpoledním klidu jsme se vydaly na cestu na nádraží, kam přijela Kačka s Míšou z Prahy, aby nás zbytek soustředění trénovaly a vymýšlely hry. Po příchodu jsme šly zlepšovat svoji kondičku. Skákaly jsme přes překážky, běhaly jsme s posilovací gumou a překonávaly jsme žebřík. Potom jsme si zahrály turnaj v běhacích piškvorkách. Po večeři jsme si daly ještě jeden trénink v hale. Nakonec jsme si zazpívaly písničky o longhornovi, které jsme během celého dne v týmech vymýšlely.

Středa – Fotbalgolf

V 8:30 jsme si dali Hagridovu rozcvičku a od 9:00 byla snídaně. Dále jsme se rozcvičily a šly na dopolední trénink v hale. Po obědě jsme se vydaly zahrát si fotbalgolf na největší fotbalgolfové hřiště v České republice. A co je to fotbalgolf? Fotbalgolf je něco jako golf, ale hraje se to s fotbalovým míčem, do kterého se kope. Hřiště bylo rozdělené na dvě části, na lehčí Fun a na těžší Profi. My jsme si zkusili to lehčí, ale i přesto to pro některé z nás bylo těžké. Moc nás to ale bavilo. Po příchodu jsme si k večeři dali jednorožčí steaky, které jsme šli ještě večer vyběhat do haly.

Čtvrtek – Famfrpál v dešti a filmové ceny Otakar

Den jsme začali klasicky rozcvičkou, která nás po dobu celého soustředění tahala z postelí. Poté jsme pokračovali na snídani, po které následovalo rozehřátí v podobě her. Dopoledne jsme zakončili florbalovými soutěžemi. Všechny soutěže nás moc bavily. Následoval oběd s krátkým odpoledním klidem. Potom jsme měli naplánovaný výlet do obchodu pro doplnění zásob. Ze začátku to vypadalo jako slunečný den, ale po opuštění obchodu jsme věděli, že to tak nebude. I přesto jsme vyrazily, podle plánu, na místo, kde se měl odehrát famfrpálový zápas. Rozdělily jsme si týmy, vše bylo připraveno a vypadalo to, že zápas může začít. Jak už asi tušíte, zápas nezačal. Místo toho se spustil déšť a začala bouřka. Už to vypadalo, že budeme muset v dešti běžet zpět do ubytování, ale zachránila nás milá paní, která nám nabídla přístřešek na její zahradě. Tam jsme přečkali nejhorší déšť. Famfrpál jsme si pak i tak zahrály. Večer jsme soutěžily o filmovou cenu Otakar. Každý tým zahrál ukázku z nějakého filmu. Nakonec proběhlo vyhlášení umístění jednotlivých týmů po celém týdnu. Každý tým dostal ceny a potom dostal každý taky ceny z tomboly. K druhé večeři jsme si připily šampaňským a večerka se nám posunula o půl hodiny.

Dále čtěte