Znovusjednocení žen ve 3. lize

4. října 2023
Znovusjednocení žen ve 3. lize

První říjnový den oslavily ženy znovushledáním bývalých zakládajících členek ženského týmu v Texasu.

V nedělní podvečer se sešla část původního jádra ženského týmu ve velmi dobré náladě. Se zkušenostmi z první ligy nastoupily na první soupeřky letošní ligy a hned po první minutě si jedna z žen šla odpočinout na trestnou lavici. Dvouminutové oslabení však bylo úspěšně odbráněno. Rychlá rozehrávka z rohu u soupeřovy brány poslala Texas do vedení. Chvíli nato byla od texaské obrany přidána další branka. To ale ženy ukolíbalo a nechaly si dát 12 vteřin do konce gól "do šatny". 
Druhá třetina nepřinesla žádné zajímavé akce, na obou stranách bylo k vidění hodně nepřesných střel a zbytečných ztrát balónku. Soupeřkám se ke konci třetiny přeci jen podařilo dostat míček za záda texaské gólmanky, a tak třetí třetina začínala s nerozhodným brankovým stavem.
Do třetí třetiny vlítly rozhodně lépe hráčky Texasu, kterým se podařilo během minuty nasázet soupeřkám 3 góly a tím je donutit vzít timeout. Pět minut byl na hřišti klid a poté se zase Texasanky trefily během 13 vteřin hned 2x. Na konci utkání na tabuli svítilo 7:2 v prospěch Texasanek.

V pauze mezi zápasy byly probrány důležité novinky ze života každé z hráček a za stmívání zazněl hvizd píšťalky signalizující začátek druhého utkání. V první třetina začala pro diváky velmi nezáživně, neb stav po jejím skončení byl 0:0.
Ačkoliv je Texas znám tím, že 2. třetiny jsou pro něj velmi špatné, v neděli ženy předvedly výjimku potvrzující pravidlo a během ní soupeři nasázely 4 góly. Texaský náskok mohl být vyšší, kdyby na hřišti nebyla předvedena řada zbytečných chyb (například netrefení prázdné brány a tak dále).
V poslední třetině přidala Maky gól inspirovaný hráči baseballu - precizně trefený balónek ze vzduchu za brány gólmanky Startu. Konec utkání přinesl vychytanou nulu pro naši brankářku a gólový stav 5:0.

Ženy tedy berou z prvního turnaje 6 bodů, což se už dlouho nestalo.