Ženy stále na vítězné vlně

18. října 2023
Ženy stále na vítězné vlně

V neděli chtěly ženy navázat na bodově povedený první turnaj letošní sezóny, ze kterého si ke svému vlastnímu překvapení odvezly všech šest bodů.

V prvním zápase v kunratické hale na elitní ženský tým (poznámka autora: hlavně jediný tým) čekaly staré známé z předchozího týdne, hráčky Rakovníka. Texasanky vstoupily do zápasu celkem vlažně a mladý rychleji se pohybující (nedá se říci úplně běhavý) tým Rakovníka jim dělal trošku problémy. Až takové, že první míček ze své sítě lovila Janča Soldátová. Z vedení se Rakovník mohl radovat jen pouhých šest vteřin, protože hned vzápětí skórovala baseballovým backhandem (samozřejmě v rámci pravidel) Míša Vavrochová. V deváté minutě pak následovala přesilovka texaského týmu, ve které se opět prosadil Vavroch, když dostala na středu hřiště ukázkovou přihrávku od Péti Šebové. Druhá zmíněná se pak ale na lavičce přiznala, že se jednalo o nepovedenou střelu. Rakovník se o necelé dvě minuty ale opět postaral o vyrovnání skóre, kdy po pozdní komunikaci obránců “Kam běžíš?”, vstřelila gól Veverková. Do konce první třetiny si ale Texas vzal vedení zpět, když Maky Černá z půlky hřiště poslala na branku domácích padající list. V druhé třetině byli diváci naprosto jednoznačně ochuzeni o dvanáct minut kvalitního florbalu, neboť texaské hráčky se spokojily se třemi góly v třiadvacáté minutě. Během 31 vteřin postupně přidaly dva góly jako přes kopírák Vavroch (bohužel hattrick nebyl oceněn žádnou čepicí na hřiště) a Zuzka Purkrábková a po pohledné kombinaci i Petra Šebová. Do závěrečné třetiny vstoupil aktivněji Texas a během prvních dvou minut této části po pěkných kombinacích připsaly sedmý, osmý a devátý gól Zuzka Prukrábková, Andy Svobodová a Eva Polanská. Po oddechovém čase Rakovníka padlo ještě na každé straně po jednom gólu. Konečný výsledek utkání zaokrouhlila na deset Míša Fischerová po rychle rozehrané standardce pomalou střelou. Celý tým se už moc těší až bude za desátý gól něco napečeno.

Druhý zápas už mohl nabídnout oku diváka více florbalovější zápas. Na soupisce se po jednozápasové pauza opět objevila Anička Jílková, která se musela věnovat svým trenérským povinnostem na Kladně. Jelikož se nejspíše bála o své místo v sestavě, tak se rozhodla, že předvede, kdo je v Texasu gólový hráč a v druhé minutě otevřela skóre. Hned o jedenáct vteřin později přidal další gól druhý člen trenérského dua Zuzka Purkrábková (je vidět, že jsou klučičí týmy v dobrých rukách). Janča Soldátová, která v prvním zápase moc práce v bráně neměla, se chtěla tentokrát předvést a připravila si vystoupení s žonglování s míčkem. Bohužel pro Texas toto číslo není ještě úplně dotažené a tak vedlo ke snížení jeho náskoku a skóre 2:1. V deváté minutě se Slavii Liberec povedlo po sporném momentu v brankovišti vyrovnat a mohlo se hrát opět od začátku. Texaská odpověď na vyrovnání na sebe ale nenechala dlouho čekat a za 16 vteřin překlopila vedení na naši stranu znovu Anička. V prostřední části utkání se až na vyloučení Míši Fischerové a následné precizně odbráněné oslabení nic zajímavého nestalo. Ač se to zdá neuvěřitelné, tak do třetí části zápasu lépe vkročil Texas a gólem Míši Fischerové si pojistil své vedení na rozdíl dvou branek. Šanci na korigování výsledku nabídla Liberci Andy Černá, která si šla na dvě minuty odpočinout za sekání. Liberec svou přesilovku ale nevyužil a v závěru zápasu se ani nedostal k žádnému výraznějšímu tlaku a šanci na vyrovnání. Zápas skončil 4:2 pro Texas.

Ženy si tak odvážejí z Kunratic dalších 6 bodů a obhájily svou neporazitelnost z předchozího turnaje. Třešničkou na dortu je pak umístění na čele ligové tabulky.