VELKÉ DÍKY FANOUŠKŮM

3. prosince 2019
VELKÉ DÍKY FANOUŠKŮM

Dorostenci na domácím turnaji na 50%.

Pohled hráče Fandy Matějky:

První zápas jsme hráli proti Wizardům, a to znamenalo vyhrocený zápas. Na zápas jsme byli velmi slušně připraveni. Problémy začaly v čase 2:29, kdy byl vyloučen spoluhráč Bohouš Kotrč za vrážení, a tak jsme šli do čtyř. Za minutu jsem byl vyloučen já za sekeru, a tak to byla přesilovka 5 na 3. Nakonec se ale zadařilo a nedostali jsme v oslabení žádný gól. Konečný stav utkání byl 5:4 pro Wizardy, ale na výsledku mi nějak moc nezáleželo, protože jsme si hezky zahráli a něco nového se naučili. Zápas tedy hodnotím velmi kladně, i když jsme prohráli. Zuzka na nás potom byla oprávněně naštvaná za zbytečné vyloučení, čímž jsme se připravili o 3 body v tabulce. Fanoušci byli skvělý.

Druhý zápas jsme hráli proti Berounu. Do zápasu jsme vstoupili s vidinou velkého vítězství a to se nám velmi vymstilo. Od začátku se nám nedařilo, ale hlavní problémy přišly v 2. třetině. Během 2,5 minut jsme dostali 3 rychlé góly. Mysleli jsme si, že zápas je ztracený. Naštěstí se ve 21 minutě trefil kapitán Honza Drebitko. Půl minutu před koncem 2. třetiny se ještě trefil Michal Havlíček. Právě tyto dva góly nám nesmírně zvedly sebevědomí. Konec zápasu byl vyhrocený až do úplného konce, kde padlo nemálo sprostých slov (hlavně od Berounských hráčů). Byl dokonce i vyloučen brankář Berouna za nesportovní chování. Celý zápas nakonec skončil 7:5 pro Texas. Můj výkon byl v tomhle zapase otřesný. Celkově byl zápas velmi bídný, nešlo nám rozehrávat, nešly nám přihrávky a nešlo nám ani bránění. Prohra s Wizardama byla větší výhra než toto. Opět děkuji fanouškům, protože bez nich by to nešlo.




Komentář trenérky Zuzky Purkrábkové:

Do prvního zápasu jsme nastoupili odhodlaní vyhrát. Čekal nás poměrně tvrdý zápas, kde se bojovalo o každý metr hřiště. Bohužel jsme byli sběrateli trestných minut, což nás psychicky sráželo. Wizardi nám nepříjemně napadali rozehrávku a my si s tím nezvládli poradit. Celý zápas jsme dotahovali a i přes závěrečný tlak se nám nepodařilo vstřelit dorovnávací branku. Zápas měl ale docela slušné parametry.

Zápas s Berounem jsme silně podcenili. S vidinou lehkého zápasu a vysoké výhry jsme nastoupili ledabyle a s nosem nahoru. Beroun si vytvořil několik šancí a ve druhé třetině hned tři proměnil. Nám padl výkon hodně rychle dolů a za stavu 1:4 jsem viděla téměř vzdaný boj. Naštěstí se kluci sebrali a zápas mírně vyhrotili. Plusem je určitě otočení zápasu. Bohužel závěrečné strkanice a pokřikování ze strany naší i soupeřovi mne velmi mrzelo. Do příště musíme své emoce nechat do šatny a nemůže se to projevit ve výkonu na hřišti. 

Závěrem patří velké díky rodičům a hráčům za pořádání obou domácích turnajů (v sobotu mladší žáci, v neděli dorostenci), které bylo v pohodové texaské atmosféře plné napečených dobrot.