STARŠÍ ŽÁCI NADĚLOVALI

10. prosince 2019
STARŠÍ ŽÁCI NADĚLOVALI

Domácí turnaj pohledem jednoho z aktérů.

Pohled hráče - Tomáš Véle:

V sobotu 7. 12 jsme se sešli na naší hale v Chýni v počtu 13 hráčů. První zápas nás čekal s týmem FC Bučis. Zápas pro nás začal velmi dobře, po střele Michala Havlíčka dorážela Monika Bláhová a v čase 2:43 jsme vedli 1:0 a ani ne o minutu později vstřelil Michal Havlíček náš druhý gól. A pak se soupeř vzpamatoval a začal se dostávat do šancí, ale naše obrana byla velmi dobrá a skoro všechny střely byly zblokovány. Chvilku nám to trvalo, než jsme se dostali do pořádné šance, ale po necelých sedmi minutách Poslal Marek Hauptmann Michala Havlíčka do další šance, kterou v čase 11:16 proměnil a k další akci jsme se 1. polovině zápasu nedostali. V další polovině jsme ze začátku zamrzli, ale moc dlouho to netrvalo, po necelých třech minutách se opět dostal ke střele Michal a jak jinak než že to byla opět gólová střela, takže jsme vedly už 4:0. Ani ne po dvou minutách vstřelil svůj třetí gól v zápase Michal Havlíček. A pak se rozstřílela i druhá lajna, ale gól nepadl. Poté jsme byli faulováni na malém brankovišti, a tak David Grünzweig jel trestné střílení, které se mu povedlo, tak jsme vedli díky Dejvovi  vedli 6:0. Vangelis Zingopis (Vangi) po asistenci Dejva vstřelil náš sedmý gól. Soupeř se skoro nedostal do velké šance, ale za to my jo, naší další šanci začal Mára, který přihrával Michalovi, a o dvě minuty později jsme vstřelili takovou náhodnou střelu, ale soupeř si jí dorazil do vlastní brány, a tak jsme vyhráli 9:0.

Do dalšího zápasu jsme vstoupili proti Florbalové Akademi MB. Věděli jsme, že soupeř je slabší, Marek Hauptmann v čase 0:25 trefil bránu a vedli jsme 1:0. Po dvou minutách se do šance dostal náš nejmladší hráč Ondřej Sátra, a vedli jsme 2:0. Ale potom soupeř začal více běhat a my jsme naopak přestali. Soupeř nás viditelně přeběhal a taky přišel následek naší chyby a inkasovali jsme na 2:1. Potom byl zápas docela vyrovnaný, soupeř stále více střílel na naší bránu, ale jak jsem už psal tak naše obrana byla velmi dobrá, a proto skoro všechny střely byli zblokovány. Potom se naše střela odrazila od soupeřovy hokejky do jejich brány a tak jsme vedli 3:1. V druhé polovině jsme věděli, že soupeř potřebuje vstřelit gól, což se mu nepodařilo. Naopak po necelých čtyřech minutách, dostal Matěj Dvořák přihrávku od Karolíny Bláhové a mohl vystřelit, ale chvilku se rozhlížel, jestli může někomu přihrát, ale nikdo tam nebyl komu by mohl přihrát, tak SKORO OD PŮLKY vystřelil a padl mezi tři tyče nádherný gól a vedli jsme 4:1. Potom se zase soupeř dostával do dalších šancí, ale moc dlouho mu to nevydrželo. Další gól dával Dejv na 5:1. Potom se nám zranil náš kapitán Jirka Freisz, nic vážného, ale stejně naše trenérka řekla, že si musí odpočinout, ale mezi tím Michal Havlíček dal další gól, a tak jsme vedli 6:1. Potom se soupeř držel na míčku, ale po třech minutách se vrátil náš kapitán Jirka Freisz, Michal mu vybojoval míček a přihrál mu na gól, tak jsme se mohli radovat z dalšího gólu na 7:1, a tím pro nás skončil druhý zápas. 

Do třetího zápasu, finálového zápasu jsme vstoupili proti Wizzardům velmi dobře, protože po 25 sekundách jsme vedli 1:0 po střele Michala Havlíčka. Potom byl zápas velmi vyrovnaný ale Petr Remiš v čase 7:15 vstřelil gól na 2:0. Soupeř na to odpověděl velmi rychlou akcí na naší bránu a snížil na 2:1. Do druhé poloviny jsme vstoupili s tím, že Wizzardi potřebují dát vyrovnávací gól. Trenérka nám řekla, že máme dát dva rychlé góly a nemáme tolik sekat. Jak nám řekla trenérka řekla, že máme dát dva rychlé góly, tak Michal začal jako první, ani ne do minuty vstřelil náš třetí gól. Pak zápas nebyl nijak záživný ani z jedné strany. Až po čtyřech minutách se začalo něco dít, když se Vangi dostal ke střele a vedli jsme 4:1. Potom se ke střelám dostali naši nejlepší střelci nejprve Marek Hauptmann, pak o minutu později náš kapitán Jirka Friesz a ke konci náš úplně nejlepší Michal Havlíček který dával poslední gól, a tím jsme se mohli radovat z vítězství nad Wizads DDM Praha 7:1. 

Moc vám kluci i holky děkuji za super turnaj.


Komentář trenérky Zuzky Purkrábkové:

Tento turnaj jsme rozjeli ve velkém náš brankostroj. I když první poloviny zápasů nebyly slavné, na konci jsme se nemuseli obávat o výsledek ani v jednom zápase. Škoda horších přesilovek a zbytečných faulů z naší strany. Naše obrana dnes byla velmi důrazná, do příště ještě musíme zlepšit rozehrávku. Těšíme se konečně do vyššího koše, kde se utkáme se silnějšími soupeři.