NADĚJE NA PRVNÍ ČTYŘKU JEŠTĚ ŽIJE

19. února 2020
NADĚJE NA PRVNÍ ČTYŘKU JEŠTĚ ŽIJE

Texasanky přivezly z víkendu šest bodů.

TEXAS - ÚSTÍ NAD LABEM = 6:4

Pro ženy to bylo něco nového, protože to byla první historická cesta k nováčkovi do Ústí. 
Oproti prvnímu zápasu si domácí daly pozor na start zápasu a povedlo se jim jít po pěti minutách do vedení. Texasanky se otřepaly z cesty a druhá desetiminutovka úvodní části patřila jim. Po brankách Pavlicové, Knobové a Bašové se šlo do šaten za stavu 3:1 pro Texas. V úvodu druhé třetiny se trefily jednou oba týmy, ale to bylo z této třetiny vše. O branku Texasu se postarala Pavlicová. Začátek třetí třetiny patřil týmu z Prahy a dvěmy brankami odskočil do čtyřbrankového náskoku, který dokázaly domácí už jen korigovat. Ve třetí třetině přidala druhou branku Bašová a hattrick zkompletovala Pavlicová.



TEXAS - ČESKÁ LÍPA = 11:4

V neděli čekal ženy souboj na českolipské palubovce s posledním týmem tabulky. Celý zápas se texasanky potýkaly s nepřeností na míčku a díky tomu měly domácí velké množství brejků. 
První i druhá třetina byla herně velmi vyrovnaná, ale rozdíl ve využívání šancí naklonil skóre na stranu Texasu. Stav před poslední třetinou byl 6:3 a čekalo se ještě drama. Texas předvedl ve třetí třetině zlepšený výkon a vyhrál tuto třetinu 5:1. O branky Texasu se postaraly 4x Blovská, 2x Vránová, Bašová, Špičáková, Kadlecová, Zelinková a Knobová.