NOVÝ TRENÉR ŽEN

21. června 2020
NOVÝ TRENÉR ŽEN

Po několika letech dochází ke změně na trenérském postu u týmu žen.

Díky spolupráci s Panthers Praha přichází mladá krev Daniel Škvor.

Hned na úvod jsme ho vyzpovídali.


1) Jak probíhalo jednání s klubem, bylo to pro tebe krátké rozhodování?

Jednání probíhala velice rychle, s klubem jsem se shodl téměř na všem. Rozhodnutý jsem byl v podstatě ihned, protože po třech letech zkušeností u Panthers jsem chtěl zkusit novou výzvu a proto mi Texas v podstatě přišel do rány :-) . Jsem strašně rád, že jsem takovou šanci dostal a budu dělat vše, co je v mých silách, abychom všichni byli úspěšný jako tým. Zároveň také děkuji celému týmu Panthers, který mě jak trenérsky, hráčsky, tak i lidsky posunul hodně nahoru.

2) Holky už si stihl poznat osobně, ale i herně. Jaký máš zatím z týmu dojem?

S holkami jsem se poprvé potkal na úvodní schůzce, která podle mého názoru dopadla velice podařeně :-) . Mám pocit, že jsem si s holkami osobně sedl a snad to mají holky i opačně. Zatím jsme měli jen dva tréninky, které podle mého názoru byly celkem slušné, takže první dojem je rozhodně pozitivní. Věřím, že do holek dostanu vše, co by nás mělo posunout výše.

3) Jaké máš cíle do další sezóny?

Cílem do sezóny je určitě stabilizace kádru. Je strašně důležité, aby si holky zažily nový systém, aby se stabilizovaly na jednotlivých postech a v jednotlivých lajnách. Zároveň je důležité, aby v týmu byla dobrá nálada - pak vítězství přijdou skoro sama a holky to také bude více bavit. Dalším velmi důležitým cílem je hrát playoff, pokud možno co nejdéle. A kdyby z toho byl postup do extraligy, tak to by byla sladká tečka :-) .

4) Plánujete do týmu nějaké posily?
Zatím je v týmu dostatek kvalitních hráček, které mají chuť za Texas dále pokračovat, takže velké posilování nehrozí (maximálně 1, 2 nové hráčky). Posílit určitě potřebujeme na brankářském postu, kde zatím do sezóny máme jen Nicol Götzovou, která se k tým připojí během prázdnin. Nějaká jednání již probíhají, tak uvidíme. A posílit je potřeba i trenérské posty - plánuji si do týmu přivést jednoho asistenta, jednu asistentku. Tady jednání probíhají stejně jako u posil na hráčské posty, takže věřím, že už za chvíli na holky nebudu sám :-) .