1.LIGA ŽEN ZAČÍNÁ

10. září 2020
1.LIGA ŽEN ZAČÍNÁ

Nová kapitánka Kateřina Vránová hodnotí přípravu na sezónu.

Kačko, po dlouholeté kapitánce Janče jsi převzala kapitánskou pásku ty. Jak se zatím v nové roli cítíš?
V minulých sezónách jsem si kapitánskou pásku už několikrát vyzkoušela, takže funkce kapitána pro mě není tak úplně nová. Každopádně to ale beru jako velkou zodpovědnost, a to jak při zápasech, tak při trénincích.

Přes prázdniny jste odehrály dva turnaje a to Czech Open a skupinu Českého Poháru. Jak bys oba turnaje zhodnotila?
Czech Open určitě nebyl dobrým startem do nové sezóny. Zápasy se nám nepovedly výsledkově a nebyli jsme spokojeni ani s předvedenou hrou. Pohár už byl o něčem jiném. V prvním zápase jsme se sice museli bát o výsledek až do poslední minuty, ale potom jsme se už jen zlepšovali a poslední zápas doslova vybojovali do vítězného konce. Za oběť bohužel padla Míšina florbalka.

V týmu se přes léto událo celkem dost změn, jak je hodnotíš a jaké jsou tvoje cíle do sezóny?
Největší změnou je určitě nový trenér. Myslím, že hráčkám i celému týmu tato změna přinesla nový impuls a nové podněty, které nás můžou posunout dopředu a k lepším výkonům. Přes léto se také povedlo zapojit několik nových posil, které do týmu dobře zapadly.
Týmovým cílem v nadcházející sezóně bude určitě držet se na horních příčkách tabulky, odehrát vyrovnané zápasy s dobrými týmy a v ostatních zápasech určovat tempo hry a v klidu si dojít pro výsledek. Mým cílem je hlavně být platnou oporou týmu na hřišti i mimo něj a neopakovat svou střeleckou smůlu z CO a Poháru, protože tolik trefených tyček a částí gólmanky se jen tak nevidí. 

V dalším kole Poháru nás čeká Litvínov na jejich půdě. Co od tohoto zápasů očekáváš?
Určitě můžu říct, že to nebude snadný zápas. Litvínov se v posledních letech zlepšil a myslím, že do letošní sezóny mají i několik posil z řad bývalých juniorských reprezentantek. I tak ale věřím, že v zápase budeme lepší a povede se nám zvítězit.