Ženy bojovaly o první body

21. září 2022
Ženy bojovaly o první body

První zápasy mají za sebou také ženy. Staronový tým, který se v plné sestavě viděl až na taktické poradě, se musel popasovat s těžkými soupeři hned v úvodu sezóny.

V sobotu 17. 9. se tým žen sešel v Unihoc Areně na první turnaj v nové sezoně. Do druhé ligy jsme vstoupily zápasem se Startem B. Po dlouhé a důkladné taktické poradě jsme odhodlaně nastoupily do zápasu. Pro některé z nás byl poněkud nezvyk hrát 3x15 minut, ale tempo zápasu jsme udržely. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, skoro celou první třetinu jsme udržely nadějný stav 1:1. Lépe připravené soupeřky pak přidaly další góly, ale náš tým se tím nenechal zastrašit a ve 3. třetině přidal taky pár gólů (včetně 2 během 20 sekund!). Jak prohlásil někdo na lavičce, hrát 3x20 minut, mohlo to dopadnout ještě úplně jinak! :D

Ve druhém zápase jsme čelily Tatranu Střešovice B. Před zápasem byl opět nastaven systém, kdo kde hraje a kdo za koho střídá. Bezgólový stav jsme udržely 10 minut. Poté bohužel soupeřky začaly góly sypat, aby taky ne, když si přišly zahrát holky se zkušenostmi z extraligy. Konečný výsledek asi nestojí za řeč. Důležité je, že se v dobré náladě hrál pěkný florbal, oproti třetí lize navíc ubylo pošťuchovaček a loktů. Jakmile se více sehrajeme, budou výsledky určitě lepší.

Další šance na body budeme mít hned začátkem října doma v Chýni, přijďte nás podpořit!