Zázračná parta v Nehvizdech

26. září 2023
Zázračná parta v Nehvizdech

Svůj druhý turnaj odehráli mladší žáci v nejmenší možné sestavě a pod taktovkou Jirky Podlahy, který sepsal i následující článek, se jim podařilo soupeře porážet.

Dramatický byl spíše pátek před turnajem, kdy vyšlo najevo, že mužstvo nebude příliš početné. Ale i tak parta mladších žáků s Rózou (1. rok starší žákyně dle pravidel může hrát s mladšími žáky) si přijela zahrát do městyse na Praze - Východ. Hoši, ale hlavně trenéři Falcons, si před prvním zápasem podle průpovídek mysleli, že to bude procházka růžovým sadem. Jenže se šeredně spletli, jelikož ani vteřinu zápasu nevedli. To Kryštof Diviš otevřel zápas v čase 1:00:01 a bez střídání jsme si vybudovali krásný náskok 6:1. Před přestávkou Falcons dotáhli na 5:6 a plni naděje, jak jsme již unavení, si vesele plácli do další poloviny zápasu. Jenže ono ne, Róza, Kryštof i Adam posbírali síly a Vojta v bráně snad čaroval. Na konci zápasu svítilo skóre 12:6 a v texaské šatně bylo veselo.

To zápas Tatranem bylo jiné kafe. Tvořivý soupeř vedl, ale alespoň zpočátku zápasu se dařilo držet skóre na uzdě. V druhé půli zápasu ale již nebylo sil, také morálky ubývalo a prohra byla nevyhnutelná. Na druhou stranu pro Tatran to bylo za celý den nejnepříjemnější utkání ze všech vítězství. 

Podle výsledků byl soupeř Florbalová akademie MB nejslabší za celý den. Do branky šel Kryštof a Vojta se tak proběhl po hřišti, přičemž několik krásných gólů a asistencí přidal. Nemělo cenu gólově drtit nováčky z Boleslavi, proto jsme se spíše zaměřili na činnosti prospěšné do budoucích zápasů – uvolňování, držení míčku, přihrávky. Hladké vítězství.

Poslední zápas dne byl plný obětavosti, dramatických chvil, štětí a odvahy. Kluci z Nehvizd se sice ujali vedení, jenže krátce poté to otočil opět Kryštof a za plné podpory Adama a Rózy poskakovalo skóre jak splašené na obou stranách. Je třeba ocenit podporu a zároveň odvahu pánů Diviše a Borovce plně projevit pokřikem radost z gólu a přitom sedí mezi zhruba 20 rodiči hráčů místních. Jednu z nejkrásnější branek turnaje dal Kryštof, kdy na buly po brance zabral a nekompromisně míček procedil přes půl hřiště za záda gólmana. Jen tedy bohužel to byl náš Vojta. Remíza na konci zápasu znamenala nájezdy, kde rozhodla v úspěch Nehvizd až druhá série náhlé smrti. Co říci závěrem? Parádní nasazení, výborná podpora diváků, zapracujeme na krizových situacích ve své hlavě a příště si vezmeme někoho na střídání.