Od lážo plážo stylu po show pro kardiaky

9. ledna 2024
Od lážo plážo stylu po show pro kardiaky

Nejmladší odjeli na svůj první turnaj v novém roce do Mladé Boleslavi.

Protože Péťa ochořela a nemohla jet na turnaj, jel na výlet do města automobilů Jirka. Nemoci zacloumaly i soupiskou, a tak se sešlo v šatně 5 hráčů do pole a brankář. Svoji premiéru ve světe ligových turnajů si odbyla Máří Divišová. Nejen spoluhráči a trenér, ale i diváci v hale museli uznat, že velice vydařenou.

První zápas s Flobo byl zpočátku velmi vyrovnaný. Chleba se začal ale lámat po nevydařeném nájezdu, kdy se našich hráčů zmocnil stres a obavy cokoliv vytvořit a zbytečně jsem míček ztráceli. Po velice kuriózním (uznaném) vlastním góle nosem bylo téměř vymalováno. Bezmoc se rozhostila v myslích Texasanů a trenér tlačil časomíru pohledem ke konci utkání. 6:14.

Druhý zápas proti stejně početným Falconům byl zcela odlišný. Nechali jsem je čuchnout si k vedení na 1:0, ale pak začalo fungovat, co v minulém zápase nešlo. Přihrávky byly přesnější, hráči si nabíhali, kam měli a při střelbě to začali už myslet vážně. 11:6.

Třetí zápas proti pořádající Florbalové akademii MB B byl v podobném duchu. Tady ale zase už místy došlo k propadům v koncentraci a podcenění soupeře osobními nerozvážnostmi, kdy jsme jim vysloveně nabídli možnost upravovat skóre. Vítězství 11:5 ale bylo jednoznačné.

Jako favorit koše se během dne ukázalo družstvo Buldoci Radotín – Davle, kteří klepli Flobo. Buldoci mají velice šikovného hráče 29tku, který hraje čistě a s přehledem, bez zbytečných příkras, otoček a driblování si projede hřiště a vyšle střelu, jako když kopne kůň. Pohlídat a brzdit ho v zahájení protiútoku - to byl jeden z faktorů, jak se přiblížit vítězství. Vypadalo to bledě a stav 1:4 nenasvědčoval dobré náladě. Ale oproti prvnímu zápasu nastal obrovský posun ve vyrovnání se se stresem s vývojem zápasu. Několika slepenými góly se povedlo skóre srovnat a následně otočit. Potom si ale Buldoci zase ukousli a srovnali. Pomohl jim třeba i gól z brankoviště, který rozhodčí uznala přes protesty trenérů obou stran i zápisového stolku. Stav 7:7 a cca 35 vteřin do konce si po time outu Buldoci stahují brankáře a jdou do čtyř. Kryštof získává míček u naší brány a nekompromisně z poloviny hřiště po sprintu posílá míček do brány soupeře, kam doklouzává těsně po míčku obránce také téměř z půlky hřiště a gólmanova helma ze střídačky. Šílená přetahovaná plná zvratů, to mají diváci a kardiologové rádi. Pochvalu si jistě zaslouží Fanda Novosád, který velice pomohl k výhrám skvělými brankářskými zákroky. Přestože Maruška nedala gól, má zásluhu několika asistencí a stala se skvělou posilou družstva.