Nejlepší zápas + nejhorší zápas sezóny

11. ledna 2022
Nejlepší zápas + nejhorší zápas sezóny

Report z šestibodového turnaje sepsal odcházející Marek Hauptmann, dlouhodobá opora Texasu.

V sobotu 8.1 jsme se sešli v Rudné na první letošní turnaj v počtu 9+2.

1. Zápas nás čekaly Černošice, kteří v této sezoně okupují o něco vyšší patra tabulky než my. My jsme se toho zápasu ale nezalekli a vstoupili do něj celkem dobře. Už od začátku jsme, s podivem všech v hale, dokázali celkem jednoduše přehrávat napadání Černošic, tudíž jsme se dostávali do jednoduchých střeleckých pozic. Dobrý start navíc podpořil gól Marka Hauptmanna po náhodném odrazu ze středu. Jedno z mála negativ první třetiny bylo celkem časté ztracení balónu útočníky na polovině soupeře. Když už se ale tak stalo, útok hostí ztroskotal buď na dobrých blocích našich obránců, nebo na VÝBORNĚ chytajícím Tomáši Vélem.

1. třetina 1:0

2. třetina začala znovu dobře, když na 2:0 dal hned v úvodní minutě Hauptmann po skvělé nahrávce Řápka. Černošice se snažily náš relativně dobře postavený obranný blok přehrávat vysokými balóny, což jim pro ně bohužel znovu nevycházelo, protože ty skvěle sbírali naši beci Řápek, Havlíček a Bradáč. Na konci druhé části ještě zvýšil po sérii nahrávek na 3:0 Michal Havlíček.

3. třetina začala tlakem hostů a my hrozili pouze z poměrně málo častých brejků. Byť jsme se snažili tuto část dohrát v poklidu a držet balón, dělali jsme zbytečné chyby a Černošice se dostávaly do čím dál většího tlaku. Naštěstí jsme většinu jejich střel zablokovali nebo skončily mimo. Bohužel zhruba 3 minuty před koncem Černošice snížily a my začali být nervózní. Ale relativně jsme dobře bránili a dokonce minutu před koncem vybojoval Martin Plachý, který se zápasem trochu potrápil, tresné střílení. To ale jel Marek Hauptmann a ten si sice položil gólmana, ale pak udělal nesmyslnou kličku a gólman ji nohou vyrazil . A aby jsme udělali zápas trochu víc dramatický, půl minuty před koncem udělal Havlíček fatál na půlce a soupeř z úniku snížil. Na víc se ale už nezmohl a my vyhráli 3:2

Jako rozhodující moment považuji chycený nájezd Véleho na začátku 3. třetiny

2. Zápas proti Slavii

Proti Slavii jsme už od začátku hráli dost rozespale. Zápas probíhal v pomalém tempu a ani jeden tým moc neběhal. Šancí bylo jen zřídka, ale přesto jsme po 1. třetině vedli 3:1 zásluhou Vaška Štěpánka a Marka Hauptmanna. Do druhé části jsme vstoupili s mírnou změnou - Havlíček posunul dopředu a Hauptmann dozadu, tato změna se stala osudnou, protože Hauptmann udělal hned na začátku třetiny dvě velké chyby a dovolil Slávii vyrovnat. A aby toho nebylo málo, Slávie ještě pro jistotu přidala další 3 branky. Tudíž jsme prohráli 2:5. Je nutno podotknout, že Slavia si nás při dalších brankách přímo rozebrala a brankář Oliver Peťko s tím nemohl nic udělat. Trochu jsme se vzpamatovali až při výměně gólmanů, kdy jsme díky krásné dalekonosné střele Řápka a kombinaci Havlíčka se Štěpánkem šli do třetí části za stavu 4:6

Ve třetí třetině nás Slavie pořád lehce přehrávala, a to i přesto, že rozehrávku hrála pořád stejně. Stav se změnil z 4:6 na 5:7. Když už jsme se nadechovali a snížili na 6:7, tak nám Slávie z breaku znovu odskočila o 2 branky. Asi tři minuty před koncem jsme využili přesilovku, co jednoho hráče soupeře tak naštvalo, že bouchl vší silou florbalkou o zem a dostal další trest za nesportovní chování. Druhá přesilovka nebyla z naší strany tak dobrá, ale naštěstí pro nás tam přece jenom jedna branka spadla a byl to kdo jiný než Michal Havlíček, který poslal nechytatelnou střelu do vinglu ze středu hřiště. Půl minuty do konce a stav 8:8. Teď už si Slavia myslela, že to v klidu dohraje, ale opak byl pravdou. My jsme se nevzdali a téměř se sirénou rozhodl tento zápas Petr Remiš.

Tento zápas byl od nás hrůzostrašný. Dělali jsme základní chyby (hlavně směrem dozadu) a nebyli se schopni vypořádat se slávistickým herním stylem, ale i přes to chci klukům poděkovat (samozřejmě i trenérům) nejenom za tento turnaj, ale za celých 6 sezón, co jsem zde s nimi strávil a přeji jim, aby letos urvali co nejvíce utkání.