SHRNUTÍ STARŠÍ ŽÁCI: Sbírání zkušeností i příchod nových Texasanů

9. června 2022
SHRNUTÍ STARŠÍ ŽÁCI: Sbírání zkušeností i příchod nových Texasanů

Opět tu máme shrnující komentář. Tentokrát přinášíme report a ohlas z řad mužské sekce. Za uplynulou sezónou se ohlédla Anička Jílková za kategorii starších žáků. Opět Vás neošidíme ani o statistické okénko.

Přebor starších žáků jsme odstartovali v prvním koši díky výsledkům z minulé sezóny. Tam se nám dařilo dlouhou dobu držet, nejčastěji jsme na turnajích brali 3. nebo 4. místo ze šesti. Avšak na druhou půlku sezóny odešel Mára, který vytvářel většinu šancí a my jsme se museli naučit hrát bez něj a nespoléhat, že všechno zachrání a vyhraje jen on. Stálo nás to několik propadů do druhého koše, ve kterém bude startovat i příští rok.

Během sezóny se zapojila velká spousta nových kluků – z kategorie mladších žáků, z jiných klubů, ale i úplných nováčků. Troufám si říci, že se do party jednoduše začlenili a doufám, že všechny uvidím na hřišti hrát v texaském dresu i příští rok.

Statistické okénko:

Nejlepším střelcem i celkovým lídrem kanadského bodování se stal Marek Hauptmann s 56 body (z toho 39 vstřelených branek) a to pouze s 15 odehranými zápasy. I tak se umístil na třetím místě v celkové tabulce lídrů soutěže, oba hráči před ním mají ale dvojnásobný počet zápasů.

Nejlepším nahrávačem je Vojta Makovec s 19 gólovými nahrávkami. V celkových statistikách soutěže obsadil 4. místo.

Z brankářů se může nejvíce výhrami chlubit Patrik Dvořák a průměrně nejnižším počtem obdržených branek Oliver Peťko.

A nakonec, největším kriminálníkem se stal Jakub Řápek, který v celkových statistikách bere 3.-4. místo.

Do příští sezóny bychom měli zapracovat na tom, aby obránci nebyli zároveň nejlepšími střelci, ale trefovali se hojně i útočníci.