Předposlední pokus na postup do prvního koše

30. března 2023
Předposlední pokus na postup do prvního koše

Starší žáci se marně snaží několik turnajů za sebou probojovat zpátky do prvního koše. Avšak vždy jim to prozatím o kousek uniklo.

25. března se sešel náš tým starších hráčů v celkem malém počtu osmi hráčů a dvou brankářů v Chýni, kde jsme pořádali turnaj.

První zápas byl s velmi silným soupeřem Tatran SummerCamps. První polovina zápasu se nám moc nepovedla. Prohrávali jsme 0:3 a vypadalo to již beznadějně. Přesto jsme zkusili změnu. Hráč Štěpán Diviš přešel z obrany do útoku. Rozdíl byl až překvapivý. Podařilo se mu dvakrát trefit branku, což celému týmu hned zvedlo náladu. Na konci zápasu byl vyloučen náš hráč Miroslav Lovčinský za hru na zemi na 2 minuty, což bylo (vzhledem k nutnosti dát gól) nepříjemné. Bohužel se nám už nepodařilo skóre dorovnat. Zápas skončil prohrou 2:3.

Druhý zápas byl proti Panthers Praha RED. Po prvním zápase nám odešel hráč Ondřej Kovalčuk, což vzhledem k tomu, že už i s ním nás bylo málo, bylo zlé. V první polovině se nám opět moc nedařilo, ale i tak už to nebyla taková bída jako v prvním zápase. Ve čtvrté minutě zápasu nám soupeř vstřelil první gól zápasu. Naštěstí jsme se rychle vzpamatovali a vzápětí vstřelil gól Vojtěch Makovec. Bohužel soupeř za první polovinu stihl vstřelit ještě jeden gól, a tak jsme po první polovině zápasu prohrávali 1:2. V druhé polovině se však karty obrátily. Štěpán Diviš vstřelil vyrovnávací gól a po něm Tobiáš Kopecký další. Štěpánovi se potom ještě podařilo znovu trefit branku a tak se stav přehoupl na 4:2. Soupeř se však také snažil a vstřelil gól, po kterém jsme lehce znejistili. Panthers chtěli dorovnat skóre a jelikož už do konce zápasu nezbývalo mnoho času, odvolali brankáře a hráli v šesti. To se jim ale vymstilo, protože se Tobiáši Kopeckému podařilo dát gól do prázdné brány a potvrdit tak tím naši výhru 5:3.

Třetím soupeřem se po krátkém zmatku nakonec stal tým TJ Sokol Královské Vinohrady B. Na začátku zápasu se Vinohrady sekáním dostaly do oslabení. Této výhody dokázal využít Štěpán Diviš, který vstřelil první gól zápasu. Vinohrady se ale nenechaly jen tak zastrašit a velmi rychle nám to oplatili gólem. Potom byl až do konce první poloviny klid, a tak první polovina skončila stavem 1:1. Druhá polovina zápasu začala gólem Texasu, který dal Petr Kavka a Štěpán Diviš dal vzápětí další. Ke konci zápasu si Vinohrady vzaly timeout, což jim pomohlo ke gólu. Dorovnat už však nedokázali, a tak jsme vyhráli 3:2.