Ostrý start pro juniory

18. září 2023
Ostrý start pro juniory

První ligový den juniorů byl opravdu napínavý. V prvním zápase se ze spolehlivé výhry vyklubalo velké drama. Druhý zápas dotahovali brankové manko. Snažení popisuje Kuba Řápek, pro kterého to byla premiéra v juniorské lize.

Dne 17.9.2023 jsme se sešli v sestavě 9+1 na dva zápasy v Benešově. První zápas jsme hráli s týmem Draci Říčany. První třetina zápasu byla z naší strany opravdu dobrá. Běhali jsme, nahrávali jsme si a vypadalo to jako florbal. Výsledek tomu také odpovídal, po první třetině jsme vedli 3:0. V první zápase se velmi dařilo Ondru Sátrovi. První gól dal Říčanům po spolupráci s jeho bráchou Honzou Sátrou. Gól se taky podařil dát Štepánu Dufkovi. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že chceme hrát stejně jako v první. Bohužel se nám toto nedařilo a zpomalili jsme. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že musíme zabrat. Na začátku zvýšil Štěpán Dufek na 4:0. Draci zvýšili tlak, my jsme vypnuli a soupeř začal sázet góly. Rázem se z 4:0 stalo 4:3. Poslední dvě minuty byly opravdu náročné. Tlak na Texas byl opravdu vysoký. Nakonec jsme skóre udrželi a vyhráli jsme 4:3. Ondra Sátra bránil tak moc, že se z toho na konci pozvracel. Byl to tak první člověk, který na hale v Benešově kdy zvracel. 

Druhý zápas jsme hráli se Startem98 a od začátku to byl jiný florbal. Byl mnohem rychlejší. Na nás bylo poznat, že hrajeme druhý zápas. Do druhé třetiny jsme vstoupili za stavu 0:0. První gól tohoto zápasu vstřelil Jakub Řápek. Vedení jsme ale neudrželi, hned po 10 vteřinách odpověděl Start a skóre vyrovnal. Texas měl ve druhé třetině dvě přesilovky. Bohužel ani jednu z nich nevyužil a při jedné z přesilovek jsme inkasovali branku. Ze začátku třetí třetiny jsme inkasovali třetí branku. Snažili jsme se skóre obrátit, ale bohužel marně. Start vyhrál 3:1.

Za fotky děkujeme Emmě.