Nedělní odpoledne v Neveklově

24. března 2024
Nedělní odpoledne v Neveklově

Muži B vyrazili na jarní neděli do Neveklova, kde je čekaly těžké zápasy. Reportáž popisuje Štěpán Dufek.

V krásné nedělní (24.3.) odpoledne jsme se v nízkém počtu 7+1 vydali na 2 mimopražská utkání. Úvodní utkání byli naším vyzyvatelem hráči z Neveklova. Jelikož v tabulce tehdá byli o pár bodů před námi, bylo to důležité utkání.

V první třetině byl jejich náskok pouze jednogólový. Hra byla vyrovnaná, ale my jsme nebyli schopni skórovat. V druhé třetině v čase 17:10 dostal míč za záda gólmana Michal Havlíček po spolupráci s Honzou Drebitkem. Za stavu 1:1 jsme vstoupili do 3. třetiny. Bohužel pro nás se necelé 4 minuty před koncem nechal nešťastným zákrokem vyloučit Martin Plachý, a to rovnou na 4 minuty za krvavé zranění. Toto oslabení jsme neustáli a hráči Neveklova ušmudlaným gólem odskočili o jeden gól, který se nám v konečné přesilovce a hře bez brankáře nepodařilo smazat.

V druhém zápase jsme hráli proti favoritovi z předních příček tabulky SK Dvojce. První třetinu jsme drželi krok až do 7 minuty. Ke konci první části, konkrétně v 10. minutě hracího času jsme inkasovali 3 slepené góly. V druhé třetině se scénář neměnil. Soupeř nastřílel 4 góly, ale po vybojované nájezdové šanci se prakticky neomylný exekutor Martin Plachý prosadil. Stav upravil na 1:8. Třetí třetina dopadla na skóre úplně nejlépe (1:2). Nejprve Tomáš Velé vychytal soupeřův nájezdový pokus a pak se prosadilo se opěr nerozlučné duo Havlíček (G) - Drebitko (A). Zápas tedy dopadl 2:10 v prospěch soupeře. I v oslabené sestavě jsme dokázali držet tempo v prvním utkání a v částech druhého utkání. Naopak nedůraz v soubojích 1 na 1 a našem předbrankovém prostoru nás stál několik soupeřových branek.