Šestibodové béčko

2. prosince 2023
Šestibodové béčko

Na report z triumfálního výkonu mužské zálohy jsme si museli počkat téměř měsíc, oslavy tedy byly bujaré.

V sobotu jsme se sešli cca v 7:20 na hale v Radlicích, což bylo samo o sobě velmi náročné. Měli jsme od 8:00 zápas proti FBC Young Boys B. Na první zápas nás bylo 10+1.

Do zápasu jsme se vrhli relativně připraveně a velmi odhodlaně vyhrát, proto taky v čase 2:26 vstřelil branku Dominik Havel a šli jsme do vedení. Za nedlouhou chvíli pojistil vedení hráč z Áčka Jakub Kuneš. Za pár sekund dal gól další hráč Áčka Filip „Kovy“ Kovář. Nebyl to ale jeho poslední, protože poté dal ještě dva další góly, aby si odnesl hattrick. Po první třetině bylo skóre 5:0 pro nás. Druhou třetinu jsme přežili což je na nás docela raritní a dostali pouze jediný gól. Třetí třetina byla v obdobném duchu a dostali jsme také jediný gól. Zápas skončil 5:2 a třemi body pro nás.

Na druhý zápas jsme neměli Kovyho, a proto jsme věděli, že budeme muset hrát lépe než předtím. Hráli jsme proti týmu Florbal TJ Kobylisy D, což byl tým, který oproti předchozímu běhal mnohem více. Už od deváté minuty jsme prohrávali, ale řekli jsme si, že fakt chceme těch 6 bodů, a proto Michal Havlíček dal tři sekundy před koncem první třetiny gól. Na začátku druhé třetiny dali Kobylisy branku, ale Dominik Havel měl za 10 sekund na to odpověď. Skóre bylo tedy 2:2 ale v čase 22:33 dal Dominik další gól. Třetí třetinu začal Martin Plachý a hned ve třetí minutě dal gól. Ke konci byli Kobylisy nuceny hrát bez brankáře a příležitosti se opět chopil Michal, který s míčkem doběhl až do brány. Domča z toho byl smutný, že nedal hattrick, ale tak vyhráli jsme i druhý zápas, takže supr.

Turnaj hodnotím velmi kladně, protože jsme všechno vyhráli. Hlavně si cením toho, že jsme konečně porazili prokletí druhé třetiny a vezeme domů 6 vybojovaných bodů.