Nájezdové drama

10. března 2024
Nájezdové drama

Mužské béčko v sobotu sehrálo zápasy s druhým a posledním týmem tabulky. Druhý zápas protáhli o 16 nájezdů, jestli do vítězného konce se dozvíte v článku.

V ranních hodinách březnové soboty, konkrétně 9.3. v 9:10, jsme se sešli na hale v Kobylisích.

První zápas nás čekal silný soupeř, pražští panteři. V úvodní třetině byla hra vyrovnaná, ale po jedné chybě a vyloučení nastavili Panthers stav 0:2. Druhá třetina nepřinesla do zápisu žádnou aktuality, tudíž stav stále 0:2 pro soupeře. Ve třetí třetině se nám hra rozpadla a po několika individuálních chybách se Panthers ze zápasu radovali 0:7.

Dvouzápasová pauza nám ale prospěla, i když to nejdříve vypadalo jako předchozí zápas. V první části duelu proti Šnekům byla hra spíš na naší straně, ale na skóre se to neodrazilo. Prohrávali jsme 0:2. Ve druhé třetině Šneci skórovali hned dvakrát. Naštěstí v čase 16:03 startoval comeback Martin Plachý výstavní přesilovkovou trefou. Třetí třtina patřila nám. Hned v úvodu poslal míček za záda brankáře Dominik Havel a 4 minuty po něm Jan Mucha. Slepený gól přidal znovu Havel a stav byl rázem 4:4. V závěru jsme přečkali oslabení a stav nás zavedl do samostatných nájezdů. V úvodu se vyznamenal Martin Plachý, precizně provedenou kličkou. Dominik Havel ani Jan Drebitko následně neskórovali. Pokračovalo se náhlou smrtí. Tam udělal z celého zápasu show Martin Plachý, který i s první trefou zaznamenal 4 povedené nájezdy. Svými zákroky k výhře přispěl i náš gólman Tomáš Velé, který zneškodnil střelce soupeřova týmu. Ocenění MVP druhého zápasu si ale bere domu hráč číslo 76 Martin Plachý.

Celkově bych chtěl vyzdvihnout týmový výkon ve druhém zápase, který jsme otočili z celkem jasného výsledku na nájezdové 2 body. Do příště musíme opět zlepšit důraz, jak u naší, tak i u soupeřovy brány. Také musíme zjednodušit hru a vysílat více střel na soupeřovu bránu.