Muži berou body s odřenýma ušima

14. ledna 2024
Muži berou body s odřenýma ušima

Adrenalin, vášeň a tvrdý boj na hřišti – to vše a ještě víc přinesly dnešní florbalové zápasy mužů B. O této nezapomenutelné události nám přináší exkluzivní popis student policejní školy TRIVIS Michal Havlíček, který zvládl tento skvostný článek napsat úplně sám.

Psala se neděle 14. ledna. Pro náš tým to znamenal první turnaj v novém roce 2024.

Úvodní buly začalo přesně v 8:00 v naší velmi známé hale v Kobylisích proti týmu z první pozice tabulky SK Dvojka Praha. Nervozita a vánoční cukroví bylo v prvním zápase chvílemi znát. Do první třetiny jsme nastoupili vcelku v tempu a s dost možnostmi na gól. První třetina ale skončila v náš neprospěch 2:0. Druhá třetina byla tempem hry o trochu pomalejší a soupeřovy přihrávky byly velmi přesné. Nám se ale podařilo ke konci třetiny vstřelit branku na 3:1 krásnou střelou od Dominika Havla po nahrávce Filipa Kováře. Bohužel jsme ještě před zazněním sirény inkasovali na 1:4. Třetí třetina vypadala ze začátku velice slibně. Měli jsme několik šancí, ale bohužel jsme je nedokázali proměňovat. Dále nám už přibylo pouze vyloučení a dva góly od soupeře, konečný stav zápasu 6:1 pro SK Dvojka Praha.

Druhý zápas dne nás čekal v 11:30 místního času proti FbK Neveklov. První třetina pro nás začala oslabením, které jsme ubránili a zároveň se i dostali do několika příležitostí. Také se nám uprostřed třetiny podařilo vstřelit během 16 sekund dva góly na úvodních 2:0 po střelách Filipa Kováře a Adama Neugebauera s asistencí Michala Havlíčka. Do druhé třetiny jsme nastoupili s klidem, a to vyvolalo v soupeři možnost obratu. Dva rychlé góly během 2 minut a na halové tabuli svítilo skóre 2:2. Po několika šancích 5 minut před koncem třetiny navýšil skóre Michal Havlíček na 3:2. Třetí třetina začala soupeřovým vyrovnáním na 3:3, následně se hrálo dost na obou stranách hřiště a oba týmy měly velké šance. Bohužel nikdo nedokázal dostat míček za záda gólmana a pro všechny to znamenalo nájezdy. Z našeho týmu šli klubové barvy hájit Jan Drebitko, Filip Kovář a Dominik Havel. Jan Drebitko jako jediný skóroval a tím srovnal naše nájezdové ztráty (1:1). Byli jsme u konce klasických nájezdů a na řadu přišla tzv. náhlá smrt. Až po šesté sérii rozhodl druhý zápas roku 2024 Adam Neugebauer, který krásnou střelou k tyči navýšil skóre na konečných 4:3 po nájezdech.

Z tohoto víkendu si z Prahy 8 odvážíme vybojované 2 body. Chtěl bych poděkovat našemu pomocníkovi z A týmu Filipu Kovářovi za účast v zápasech a také Tomáši Velému za výkony v brance. Do příštích zápasů musíme zlepšit přesnost a rychlost přihrávek a také více pohybu na hřišti.