Úspěšné derby juniorů o poslední příčky tabulky

18. ledna 2024
Úspěšné derby juniorů o poslední příčky tabulky

Junioři už mají také své první zápasy v roce 2024 za sebou. Konečně se jim podařilo spojit individuální úspěch s týmovým triumfem a byly z toho dva pěkné zápasy. Atmosféru barrandovského kolbiště od prvního zákroku až po vítězný závěr druhého zápasu popsal brankář Tomáš Groh, který si připsal cennou výhru v texaském dresu.

V sobotu 13. ledna se sešli junioři v obvyklém počtu 7+1, dokonce do soupisky zavítal i přední hráč mužů B, Michal Havlíček, kterému se podařilo tento víkend velice přispět ke konečnému výsledku. 
Nejprve jsme hráli s Benešovem. První třetina pro nás vypadala velmi nadějně, stav zápasu byl 2:1 pro Benešov a v průběhu celé třetiny bylo ještě mezi týmy cítit napětí. To bohužel netrvalo moc dlouho, jelikož jsme po druhé třetině dostali čtyři góly a stav utkání se přehoupl na 6:1 pro Benešov. Třetí část nebyla o moc lepší, podařilo se zaskórovat pouze Ondru Sátrovi, což konečný výsledek neměnilo a zápas skončil 9:2 pro Benešov. 
Ve druhém utkání jsme hráli s Neratovicemi, do zápasu jsme šli s obrovským nadšením, jelikož se jednalo o derby o deváté místo v tabulce. Hned v druhé minutě se podařilo Michalu Havlíčkovi otevřít skóre, kterému nahrával Ondra Sátra. Bohužel o tři minuty později srovnal útočník Neratovic stav na 1:1. Po zbytek první třetiny již žádný z týmů neskóroval. Hned na začátku druhé části jsme se díky Ríšu Kynzlovi dostali do vedení, což bylo velmi důležité pro psychiku týmu. Dvě minuty poté dával gól Michal Havlíček, který změnil stav na 3:1 pro Texas Longhorns. V poslední třetině jsme si jen šli pro vysněné body z tohoto utkání. Neratovicím se sice podařilo snížit skóre na 3:2, ale to nás nezastavilo. Povedlo se nám do konce zápasu dát ještě dalších šest gólů. S tím tedy druhý zápas skončil výhrou 9:2 pro nás. 
Z tohoto víkendu jsme si odnesli krásné tři body a ještě do toho hattrick pro Michala Havlíčka. Jeho výkon v zápasech určitě stojí za zmínění. Doufejme, že se k juniorům přidá i příště. Samozřejmě k úspěchu přispěl celý tým, chtěl bych pochválit jak kluky z obrany za jejich bloky a bránění, tak kluky z útoku, kterým se tento víkend povedlo často skórovat. Za zmínku stojí určitě i Ríša Kynzl s jeho rychlými výběhy do útoku a svižnými návraty zpět do obrany. Tedy celkový výkon juniorů tento víkend byl určitě spíše povedený, v počtu 7+1 si se zápasy dle mého poradili velmi dobře.