Muže dál trápí produktivita a podruhé v řadě se vrací s prázdnou

20. října 2021
Muže dál trápí produktivita a podruhé v řadě se vrací s prázdnou

Ve střelecké krizi se v poslední době nachází mužské Áčko. To podruhé za posledních 14 dní odjíždí z ligového turnaje s prázdnou a shodné je tentokrát i skóre – i tentokrát vstřelil Texas pouhé dvě branky a sám jich inkasoval patnáct. Vůbec poprvé také na soutěžním zápase chyběla opora Mára Máčala a jeho místo v brankovišti tak museli zaujmout náhradníci Pavel Zeman a Tomáš Pauček.

A stejně jako minule i první zápas hodně zkazila první třetina. V něm si parta ve žlutých dresech vůbec nedokázala poradit s aktivním a profesorským florbalem Horoměřic, kteří nebohé domácí točili jako špínu v kýblu a před přestávkou odskočili do čtyřbrankového rozdílu. Až ve druhé a třetí třetině snesla hra Texasu alespoň nějaké měřítko, hra se opticky vyrovnala a přibylo i šancí, v nichž ale selhávalo to nejdůležitější – zakončení. Skóre už se tak měnilo jen pozvolna, na straně pořadatelů se síťka vlnila ještě třikrát a nutno podotknout, že nebýt mrštných chapadýlek náhradníka Páji Zemana, mohlo být neveselo ještě častěji. Radost ale přinesly alespoň dva zásahy texaských florbalistů, nejprve si vyhlášený střelec Dan Ježil chytře narazil o tyčku a následně skóroval do prázdné brány, podobný způsob zakončení pak zvolil kanonýr Šimon Baumruk, jenž pouze místo tyčky zvolil pupek soupeřova gólmana. Končený stav 2:7. 

Po dlouhém čekání byl na programu druhý zápas s nevyzpytatelným Břevnovem, jenž během dne dlouho doháněl k šílenství tu nejotravnější střídačku v lize a o vítězství nad velkým favoritem přišel až pár vteřin před koncem. Dres soupeře navíc teprve odnedávna obléká také jedna z největších postav tuzemské florbalové kotliny a v nejlepším věku hrající legenda radlických Panterů Kuba Rybka, jež před zápasem vyslovila i přání vstřelit alespoň jednu branku (pravděpodobně i z důvodu, že se do klece postavil poprvé ve své florbalové kariéře kapitán Tomáš Pauček a jeho případný shotout vůči panteří legendě by zkušenému útočníkovi přinesl nemalé snížení jeho sociálního kreditu mezi bývalými spoluhráči). To se hostující jednadevadesátce nakonec povedlo hned dvakrát a byť bylo utkání jako takové celkově daleko vyrovnanější než dopolední bitva Texasu, krize v zakončení dosáhla svého vrcholu – domácí nevyužili žádnou ze svého nemalého počtu brankových příležitostí a ačkoliv na hokejce i směrem dozadu hráli už velmi obstojně, drobné nedostatky se stále občas vyskytly a to nakonec rozhodlo o tom, že Břevnov vyhrál pohodlně 8:0, byť stále platí výše řečené, že průběh zápasu tomuto výsledku rozhodně neodpovídá. 

Po třech turnajích tak stále vlastníme pouze jeden bod, což je málo, v následujících čtyřech zápasech nás ale hned třikrát čekají tabulkoví sousedé, kteří jsou na tom podobně, ne-li dokonce hůře jak my – bodový nášup už se tak snad konečně blíží.