Domácí málo

1. února 2022
Domácí málo

Mužské Áčko se poprvé a naposledy v sezoně mohlo těšit ze dvou pražských turnajů v řadě, tentokrát se vrátilo na tréninkovou halu v Radlicích. Soupeři mu byla silná Sparta a rezervní výběr Kutné Hory, který se stal přímým konkurentem v sestupových bojích.

Úvodní mač s rudými dresy ale nepřinesl zdaleka tak jednoznačnou podívanou, jakou před začátkem tipovali bookmakeři. Jistě, Sparta, jejíž nejstarší hráč patřil věkem narození stále do současného tisíciletí, byla víc na balonu a snažila se diktovat tempo hry, směrem dozadu si ale nepočínala tak jistě a Texas měl více šancí, než se kterými před zápasem počítal. Soupeř sice svoji kvalitu prokázal pěti vstřelenými góly během úvodních dvou třetin, kontaktní zásah dlouhorohých ale visel ve vzduchu a nakonec přišel těsně před druhým odchodem do šaten díky přesné placírce vrchního dorážeče Lávičky.

To byla až překvapivě živá voda na texaský mlýn a třetí třetina nabídla nefalšovanou a velmi pohlednou přestřelku, v níž se oranžová družina dvakrát dostala na dostřel jediného gólu a nebýt nepovedeného závěru, možná se mohlo zrodit i překvapení. Sympatický a bojovný výkon nicméně nakonec stačil „pouze“ na potlesk tradičně věrného kotle a porážku 5:9.

Jenže jak byl první zápas florbalový a plný šancí, ten druhý příliš sportovních radostí nepřinesl. Úplně jinak hrající kutnohorská družina spoléhala na taktiku nahazovaných balonů na svého šikulu na hrotu, jenž zařizoval devadesát procent soupeřových příležitostí. Skóre se oproti dopoledni překlápělo jen pozvolna, a to zejména díky častým přerušením, neshodám a drobným faulům, které úspěšně nahlodávaly nervy některých přítomných. Nepříznivý stav 2:4 nakonec k hurónském jásotu desetičlenné družiny mladších žáků, kteří dorazili podpořit své bývalé i současné trenéry, dokázal Texas smazat v poslední třetině, klíčové nájezdy ale opět ukázaly velké trápení domácích v tomto oboru a Kutné Hoře tak stačil jediný proměněný pokus k tomu, aby si uzmula kýžený druhý bod.

Situace v tabulce tak začíná být po víkendu kritická a už další kolo v Kostelci hodně napoví o tom, jak si Texas bude stát v sestupovém pásmu. Omluvou pro nepříjemnou prohru může být absence několika klíčových hráčů zejména ze zadních řad, po dopolední bitvě se Spartou je ale podvečerní bod málo.