Texaský čtyřúhelník, ale i tak 6 bodů z výjezdu

3. listopadu 2021
Texaský čtyřúhelník, ale i tak 6 bodů z výjezdu

Tento víkend byl výjezdový. Jelo se na jih Čech. Jediný problém, který na nás čekal, byl výběr restaurací, kde bychom se mohly občerstvit. V těchto městech je jich poskromnu a většinou se o víkendu vaří jen v určitou dobu nebo vůbec. Další problém se vyskytoval na hřišti. Podle trenéra Škvora se nazývá Bermudský čtyřúhelník. Já bych si to dovolila přejmenovat na Texaský čtyřúhelník. Pro vysvětlení čtenářům se tento úkaz ukazuje v naší obranné části na velkém brankovišti.

Sobota

Banes Florbal Soběslav x Texas Longhorns    4:8

Zápas začal ve velkém stylu. Už po první minutě jsme vedly 0:1. Trefila se Škvorová po asistenci Rakové. Další minuty jsme měly ze hry více. Byly k vidění pěkné nahrávky, postupný tlak a dobývání domácí brány. V 10. minutě přišla Trenklerová ke standartní situaci. Jenom se podívala na bránu, vystřelila a byla z toho branka. Jak jednoduché to je. Dvě minuty do konce třetiny letěl míček na Pavlicovou, ta tělem zpracovala a poslala trochu skákavou přihrávku na Škvorovou, která už jenom zavěsila do brány.

O pauze brankářka Marko pronesla, že se v té bráně trošku nudí. To neměla dělat, protože na začátku třetiny dostáváme první branku. Naštěstí přišla hned na ni odpověď. Vesecká na Škvorovou a ta střílí hattrick. Hned na ni navázala Raková. Bohužel pro ni gól byl připsán Vesecké. A teď přichází nejhorší pasáž Texaského čtyřúhelníku. Tři minuty dělilo od dvou branek domácích. Doplatily jsme na nedůraz před naší bránou. Tentokrát se Marko v bráně nenudila. Připisovala si dobré zákroky do konce třetiny.

Na začátku poslední části utkání přišlo z naší strany sekání a na trestnou šla Černá. Toho domácí využívají a v posledních sekundách přesilovky střílí branku. Soběslav od této branky měla víc ze hry. Marko musela hasit některé situace, které se odehrávaly ve čtyřúhelníku. V 47. minutě jsme si musely vzít timeout, abychom se uklidnily a dohrály zápas bez nervů. Ten nás nakopl. Pavlicová za bránou přihrává Purkrábkové a ta z levé strany dává gól. O minutu později po nahrávce Rakové dává branku Vesecká. Do konce utkání se trefuje ještě Škvorová, která dává svou čtvrtou branku v utkání. Asi si přečetla můj předchozí článek a chtěla napravit ty neproměněné brány z předchozích utkání. Doufejme, že se jí forma bude držet dál.

Po utkání nás čekala týmová večeře, změna času (kterou Vesecká celý den připomínala) a polární záře, kterou jsme bohužel neviděly.

Do Soběslavi nám zavítalo i pár fanoušků. Rodiče Rozehnalovi vážili cestu až z Jihlavy a rodiče Škvorovi z chaty.

Neděle

Rudý Dračice MLADÝCH NADĚJÍ Týn x Texas Longhorns       4:7

V neděli nás čekal přejezd do Týna nad Vltavou, kde jsme si daly oběd. Po jídle se šlo na menší výšlap na rozhlednu Semenec. Po přečtení onlinu z minulého dne, kde Týn hrál proti Plzni, jsme se trošku zalekly. V tomto zápase v posledních minutách padaly osobní tresty a vypadalo to na dost vyhrocený zápas.

První minuty zápasu byly zajímavé. Na obou stranách se otestovaly gólmanky. Ve 3. minutě jsme měly standartku z rohu, na kterou se postavila Pavlicová. Ta to hned dávala na Budskou, která se pohnula před bránou a otevřela skóre zápasu. V dalších minutách zápasu byly na obou stranách šance. Naše gólmanka Gécová v této pasáži předváděla fantastické zákroky. Minutu před koncem třetiny přichází přihrávka od Vesecké na Škvorovou, která se trefuje ze svého typického místa.

Druhá třetina pro nás začala příznivěji. Hned na úvod prostřelila Charvátová domácí gólmanku. První bod za asistenci si připisuje Nováková. Teď přišla pasáž, kde ze hry máme více a míček držíme na našich hokejkách. Ve 28. minutě si vzala Pavlicová na půlce míček a umisťuje svou střelu do pravého rohu. V půlce zápasu přicházejí tři minuty Texaského čtyřúhelníku. Nedokázaly jsme dostoupit protihráčky v našem brankovišti. Ony z toho vytěžily nejvíce a připisují si tři branky. Po třetí brance si bereme timeout, abychom se uklidnily a vrátily zpátky do hry, kterou jsme doteď předváděly. Celkem se nám to vyplatilo. 30 sekund před koncem zvyšuje Vesecká po nahrávce Škvorové na 3:5.

Začátek třetiny vyšel lépe domácím. Svou šanci proměnily ze standartní situace z rohu, kde jsme si zase nepohlídaly protihráčku před bránou. Po tomhle gólu jsme jim už nedaly žádnou šanci na skórování. Ve 44. minutě se prosazuje po obtočení brány Charvátová. O pár minut později přichází fantastický výhoz od Gécové na Veseckou, která jen doklepla do brány. Poslední tři minuty před koncem šly Dračice do šesti. Moc se jim ta hra nedařila. My jsme hrály chytře a držely jsme míček na svých hokejkách. Bylo tu i pár střeleckých pokusů do prázdné, ale ty skončily mimo bránu.

Posíláme pozdravy na Zanzibar.