Shrnutí ŽENY A: Ženy po dvou letech konečně dohrály sezónu, nicméně závěr povedený nebyl

10. května 2022
Shrnutí ŽENY A: Ženy po dvou letech konečně dohrály sezónu, nicméně závěr povedený nebyl

V průběhu sezóny reportovali většinou přímo aktéři a aktérky zápasů. S koncem sezony budeme postupně přinášet také reporty, postřehy, statistické okénka a další perličky od lodivodů střídaček. Jako první okomentovali sezónu šerifové ženského týmu Dan Škvor a Ondra Bendík.

Po peripetiích s covidem se konečně naplno rozjely veškeré soutěže, včetně první ligy žen. Sezóna to byla celkem rozporuplná, dobré zápasy (první zápas se Spartou, zápasy se Soběslaví,…) střídaly vyloženě nepovedené zápasy (Black Angels, Česká Lípa,…). Vše vyvrcholilo nepovedeným vystoupením v playoff s Litvínovem, kdy (podobně jako v celé sezóně) se vystřídaly výborné momenty s těmi špatnými. Bohužel pro nás (mohlo by se říct, že i trochu zaslouženě) skončilo playoff předčasně a je jen na nás a na našem přístupu, jak bude vypadat sezóna následující.

Nicméně i tak je potřeba všem hráčkám, které zasáhly v rámci celé sezóny do kolotoče zápasů, poděkovat. Některé momenty v sezóně samozřejmě nebyly dobré, ale těch naštěstí nebylo tolik a rozhodně převažují pozitivní situace.

A pro milovníky statistik malý přehled:

V sezóně jsme získaly 26 bodů, což je dáno nevyrovnanými výkony, o kterých tu již byla řeč. Nejlepší hráčkou celé sezóny se s 37 body (21+16) stala Natálka Vesecká, která se díky této statistice umístila na pěkném 13. místě v celé lize! Brankářským statistikám dominuje Štěpánka Neumanová a díky tomuto si vysloužila pozvánku na start příští sezóny do svého mateřského klubu FbŠ Bohemians. Přejeme hodně štěstí. Nerad bych na nějakou hráčku v týmu zapomněl, znovu chci každé hráčce poděkovat a věřím, že se v další sezóně znovu potkáme v 1. lize!