Nováčci předvedli obstojný výkon

21. září 2023
Nováčci předvedli obstojný výkon

Starší žáci se nenechali ovlivnit ranní prohrou a celkově vybojovali 3. místo. První report o turnaji stržů přináší jeden z nováčků Vašek Budil, který odehrál své první zápasy v životě a rovnou si připočetl 5 bodů do kanadského bodování.

V sobotu 16. září se sešel náš tým starších žáků v Unihoc aréně v Zengrově ulici v Praze v počtu 12 hráčů včetně brankáře.
V prvním zápase jsme se střetli se silným týmem Tatran Střešovice. První polovinu zápasu jsme nezačali moc dobře, už po 40 vteřinách jsme prohrávali 0:1. Do konce poločasu se naše forma nezlepšila a po 12 minutách jsme prohrávali 0:6.  Do druhého poločasu jsme vstupovali s vědomím, že vyhrát takovýto zápas je skoro nemožné. Druhý poločas pro nás začal ještě hůře, než ten první, během 46 vteřin jsme prohrávali už 0:8. V čase 18:39 Václav Budil po asistenci Ondřeje Kovalčuka vstřelil náš jediný gól v tomto zápase a změnil výsledek na 1:13. Krátce potom jsme dostali gól na 1:14, a tak zápas také skončil. Ke konci byl sice vyloučen náš hráč David Altynski, přesilovku však Tatran nevyužil.
Druhý zápas jsme hráli proti TJ Sokol Dobříš. První polovina nebyla moc bohatá na góly, padl pouze jeden. Špatné na tom bylo, že jsme po prvním poločase prohrávali 0:1. Věděli jsme, že máme ještě 12 minut na otočení zápasu. To se také potvrdilo, během 10 minut jsme vyhrávali 5:1. Dobříši se sice podařilo dát gól na 2:5, to nic ale neznamenalo a zápas jsme nakonec vyhráli jasným výsledkem 7:2.
Náš třetí a poslední zápas byl o třetí místo proti týmu FBC Rakovník. Do prvního poločasu jsme vstoupili velmi dobře, po dvou minutách jsme vedli už 2:0. Rakovník nás ale zaskočil a v sedmé minutě jsme prohrávali 2:4. Do konce poločasu ještě padl gól z každé strany a do druhého poločasu jsme šli s výsledkem 5:3.  V čase 16:26 to pro nás vypadalo nejhůř, dostali jsme góly na 5:8 a do konce už bylo jen něco přes 7 minut. My jsme se ale nevzdali a po dvou gólech Davida Altynského, Míry Lovčinského a jednoho gólu Ondry Maška jsme napínavý zápas nakonec vyhráli 10:8.