Nový brankář

19. ledna 2024
Nový brankář

Přes vydatné nepříjemnosti na nedělním turnaji se stržům docela dařilo. Článek tentokrát od zkušeného centra Ondry.

V neděli 14. 1. jsme se sešli v SH Králův Dvůr v hojném počtu 13 hráčů a jednoho brankáře, který byl na svém florbalovém prvním turnaji. První zápas nás čekal těžký soupeř, Blue Horses Stochov, kterého jsme bohužel podcenili a hned v první minutě zápasu se soupeř ujal vedení. Do začátku druhé poloviny jsme vstupovali za skóre 1:2 pro soupeře. V druhé polovině jsme dostali dva rychlé góly a až osm sekund před koncem se nám znovu podařilo skórovat, ale na obrat to bohužel nestačilo.

Druhý zápas nás čekali FBC Žraloci Příbram. Během první poloviny nás skvěle podržel náš nový brankář, který nepustil ani jednu střelu do naší branky a tak jsme vstupovali do druhé poloviny za stavu 2:0. Ve druhé polovině jsme pouze zvýšili skóre na 6:0, hlavně díky skvělému výkonu našeho brankáře Jakuba Kotuly.

Třetí a poslední zápas nás čekal domácí tým T.B.C. Králův Dvůr blue. Hned v první minutě utkání soupeř skóroval díky nešťastnému odrazu míčku. Naše odpověď přišla až pátou minutu, kdy Ondřej Mašek skóroval ze samostatného úniku. Následně byl hráč soupeře vyloučen na dvě minuty za vysokou florbalku u velkého brankoviště, soupeř nepostavil zeď a toho využil náš kapitán Štěpán Diviš, který nás rychlou střelou do brány poslal do vedení. Ve druhé polovině už jsme si vítězství pohlídali a ještě k tomu ho náš kapitán završil hattrickem. Domácí F.B.C. Králův Dvůr blue jsme nakonec porazili 5:1.