Postup do druhého koše

21. února 2024
Postup do druhého koše

Tým starších žáků se už mnoho turnajů trápil ve 3. koši, kde se jim příliš nevedlo. Shoda okolností ale přispěla k tomu, že tento víkend svoji smůlu prolomili a těsně před pořádáním postupují do vyššího koše.

V sobotu 17.2.2024 jsme se sešli v hale TJ Lokomotivy Beroun, v počtu 9 hráčů. Jelikož hlavní gólman Jakub Kotula chyběl, musel za něj zaskočit David Löffelmann (obránce).
První zápas jsme hráli s Kanonýry z Kladna. Výsledek vypadal nejistě. Na minulém turnaji jsme jim totiž podlehli výsledkem 1:3. Obavy však padly v momentě, kdy Štěpán Diviš v čas 1:22 vstřelil první branku. Tým nabyl ještě větší jistoty po brance Jana Bartošíka v čase 2:46, na kterou mu přihrál gólman David Löffelmann. Když Jan Bartošík přidal i další branku po asistenci Richarda Kobese, zdál se zápas rozhodnutý. Na konci první části sice Kladno dalo gól, ale v druhé časti se 2 brankami prosadil Štěpán Diviš a poslední branku přidal Ondřej Mašek. Skóre tak na konci utkaní bylo 6:1 pro Texas.
Druhý zápas nás čekal proti domácímu Berounu. Tomu však chyběli hráči na střídání, a tak Texas vstupoval do zapasu s vidinou snadné výhry. Jenže za první polovinu zápasu se nikdo nedokázal prosadit. A skóre tak bylo 0:0. Po motivační řeči trenérky se dostal Texas do ráže a hned po 17 sekundách druhé poloviny se prosadil Richard Kobes po asistenci Jana Bartošíka. O necelou minutu později se prosadil Kryštof Diviš a po něm další branku přidal ještě Sebastian Kobes. Po této brance,  rovnou z rozehrávky, se však prosadili domací (Beroun), ale pak přidal branku, kdo jiny než kapitán Štěpán Diviš, a korunu tomu nasadili Richard Kobes s další brankou a Kryštof Diviš se svým gólem z poloviny hřiště. A tak bylo konečné skóre opět 6:1 pro Texas.
Zápas o umístění nás čekal proti Příbrami. Do zápasu jsme vstupovali s vědomím, že postup do druhého koše je zajištěn. A to se možná projevilo na hře, když v čase 2:49 se dokázala Příbram poprvé prosadit. O necelé 3 minuty později však skóroval Jan Bartošík a o 2 minuty později se mu to podařilo znovu. Na obě branky mu přihrál Štěpán Diviš, který se poté sám dokázal také prosadit. Skóre první poloviny tak skončilo 3:1 pro Texas. V Druhé polovině se Texas prosadil ještě 5x. Štěpán Diviš (2x), Jan Bartošík (2x) a Sebastian Kobes (1x). Příbram však nezahálela a ve 2. polovině přidala ještě 2 góly. Konečné skóre tak bylo 8:3 pro Texas.