Brankové hody tentokrát do našich sítí

27. září 2023
Brankové hody tentokrát do našich sítí

Oproti ostatním dospělým týmům, náš mladší mužský tým má za sebou už druhé ligové kolo. Brankový stroj bohužel roztočili spíš soupeři, což podrobně popisuje Martin Plachý.

V sobotu 23. září jsme se v brzkých ranních hodinách sešli v počtu 11+1 v Radlické hale. V úvodní zápase jsme poměřili síly se Šneky z Pěšin. Zápasové tempo začal udávat soupeř, kdy hned první střelu proměnili v gól. Po dvou gólech soupeře jsme se trochu vzpamatovali a dali snižovací gól. Se snahou o to vyrovnat zápas však upadla i chuť bránit a soupeř zvyšoval náskok o tři branky. O druhý gól Texasu se postarala posila z A-týmu Filip Kovář. Po druhé třetině díky trefám Michala Havlíčka a Dominika Havla jsme prohrávali o dva góly. V třetí třetině jsme potřebovali dát alespoň dva góly, to se však podařilo pouze soupeři. První zápas jsme tedy prohráli 9:5.

Po dvou hodinové pauze nás čekali Panthers Praha F Sepiáci. Úvodní gól se podařilo vstřelit Dominiku Havlovi. Soupeř však neotálel a během jedné minuty dal tři branky. V této gólové přestřelce se podařilo proměnit šanci Filipu Kovářovi. V sedmé minutě si na dvouminutový trest odešel sednout na trestnou lavici Petr Havlíček za sekání. Po minutě a půl soupeř proměnil přesilovou hru. Během oslabení jsme si však vytvořili více šancí než při hře pět na pět. Po konci první třetiny měl soupeř náskok pěti branek. Během druhé třetiny se nám nepodařilo vstřelit ani jeden gól a protihráči se dostali do gólového rozdílu devíti branek. V poslední třetině dal gól Michal Havlíček. Sekundu před koncem zápasu dali soupeři poslední gól. Druhý zápas skončil vysokým skóre 12:3 v prospěch soupeře.