V prvním koši jsme se dlouho neohřáli

4. října 2023
V prvním koši jsme se dlouho neohřáli

Starším žákům soupeř oplatil porážku z minulého turnaje a poslal je do 2. koše. Tentokrát report z pozice centra přináší Kryštof Diviš.

První říjnový turnaj se odehrál na Zbraslavi ve Sportcentru Třešňovka. Sešlo se nás celkem 9+1. 
Nejdřív jsme nastoupili proti Spartě. Hned v úvodu jsme obdrželi gól. Téměř šest minut jsme udrželi skóre 0:1, než jsme dostali další gól. V osmé minutě vstřelil Štěpán Diviš gól, který sparťanského gólmana přinejmenším zaskočil. Bohužel potom se rozjela vlna gólů do naší branky. Sparta vedla 7:1. S vypětím sil dal druhý gól David Altynski. Byl to poslední gól tohoto zápasu, který skončil pro Spartu 11:2.
Druhým soupeřem byl Tatran Střešovice. Začátek byl vcelku dobrý, po prvním gólu Tatranu jsme ve třetí minutě vyrovnali na 1:1 a pět minut jsme skóre udrželi. Bohužel pak jsme obdrželi dalších 9 gólů. V desáté minutě skóroval Václav Budil po dorážce rozehrávky Štěpána Diviše. Na závěr dal gól ještě Miroslav Lovčinský. Tatran nás tedy porazil 10:3.
Poslední a výkonnostně nejslabší zápas byl s Dobříší. První gól padl bohužel opět do naší branky, jako v předešlých zápasech a následoval ho další, což nám vskutku nepřidalo. V šesté minutě vstřelil branku Miroslav Lovčinský. Do desáté minuty jsme dostali další dva góly. Poté skóroval Štěpán Diviš, obránce, převtělený do útočníka. Po dalším gólu od protihráče vstřelil branku Ondřej Kovalčuk. Následovaly dva góly Dobříše do naší branky. V závěru zápasu došlo i na trestné minuty, pro protihráče 4 minuty a 2 minuty pro nás. Poslední gól v přesilovce dal David Löffelmann a zápas tak skončil 7:5 pro Dobříš.
Druhý turnaj sezóny nás poslal do druhého koše, takže musíme zabrat a vyšplhat se zpět. Máme stále na čem pracovat a vyladit slabá místa, jako například komunikaci uvnitř týmu.