O VÍKENDU ZÁPASILY OBA ŽENSKÉ TÝMY. JAK SE JIM VEDLO?

4. února 2019
O VÍKENDU ZÁPASILY OBA ŽENSKÉ TÝMY. JAK SE JIM VEDLO?

Ženské béčko si veze plný počet, Áčko si naopak i přes dobrý nepřipíše ani bod. Proč? Čtěte dále...

ŽENY B
Ženy B se poprvé v sezóně sešly ve větším počtu a bylo to znát. I přes problémy s dopravou se všechny dostaly do haly a herní den začít. V prvním utkání proti Příbrami ukazovala světelná tabule po dvou třetinách skóre 0:0 a tempo bylo dosti vlažné. Ve třetí třetině však Longhornky zabraly a šesti góly rozhodly zápas.

Druhý zápas proti Tigers byl naopak od začátku napínavý a vyrovnaný. Výhru 4:2 zajistila hlavně Janča Kadlecová svým hattrickem. Šest bodů pomohlo béčku k posunout na páté místo tabulky.

ŽENY A
První zápas: Sobotní utkání proti lídrovi tabulky lze dle Vavrocha shrnout jedním slovem - přestřelka. Skóre otevřela Emma Šlopková trefou balonu ze vzduchu (tedy tzv. na Švéda, pozn. redakce), čímž si zapsala první bod za Texas. Soupeř však přišel s okamžitou odpovědí a po dvou minutách vyrovnal. Následně si Texasanky dvě vteřiny před koncem přesilovky opět přivlastnily vedení. Po první třetině 2:1.
Do druhé třeniny vstoupil úspěšněji soupeř a opět vyrovnal, neboť využil zjevnému polevení našich hráček. To bohužel pokračovalo i nadále a holky z SKV se snadno chopily vedení 4:2. Na konci se naše hráčky opět probudily a alespoň snížily na 3:4.
Třetí třetinu se karta obrátila, Texasanky dotáhly svou ztrátu a vyrovnaly. Druhá polovina třetiny ale přinesla dva rychlé góly do naší sítě. Pro SKV pak nebyl problém přidat 7. gól a pojistit si výhru.
Ze všech společných klání byl tento zápas jednoznačně nejlepší. Hráčky šly do utkání s obrovským nasazením a o zisk tří bodů bojovaly až do úplného konce.

Druhý zápas: V neděli musely holky "přecvaknout" na úplně jiný zápas. Proti našemu celku stál soupeř s totálním betonem na vlastní polovině, na který se velmi těžko hraje. V takovýchto zápasech je velmi důležité dát první gól, ale to se bohužel povedlo soupeřkám. A vedlo se jim náskok nadále navyšovat až do stavu 0:6. Na začátku třetí třetiny Texasanky vstřelily dvě branky, ale bohužel to nestačilo. Při hře bez brankáře opět inkasovaly a po velmi smolném zápase končí bez bodu.