SÉRIE PROHER MUŽSKÉHO A-TÝMU POKRAČUJE

21. února 2019
SÉRIE PROHER MUŽSKÉHO A-TÝMU POKRAČUJE

Texasané bohužel nechali formu v roce 2018 a ve druhé polovině sezony se zatím trápí. Další dvě facky přišly v utkáních s outsidery soutěže. Kuřata Kladno a Sokol Rudná Longhornům připravily čtvrtou a pátou porážku v řadě a Texas vůbec poprvé v sezoně vyšel o víkendu bodově úplně naprázdno.

Texas Longhorns - IBK Kuřata Kladno 6:12 (2:5, 1:2, 3:5)

4:55 Spurný (Větrovský), 11:42 Adamík, 26:44 Sládek (Adamík), 36:04 Adamík (Sládek), 41:26 Musil (Keil), 44:13 Cihla (Musil)

Když Tomáš Spurný otevřel v páté minutě skóre, nikdo netušil, že se z utkání vyklube texaská noční můra. Čtyři góly Kuřat za necelých pět minut znamenaly obrat ve skóre a naprostý rozklad hry Longhornů. 

Naděje svitla při gólu soupeře na 2:6. Asistenci si u něj totiž připsal Tomáš Prchal, který nebyl uvedený na soupisce a proto byl vyloučen a Texas hrál pětiminutovou přesilovku. Jenže tu nevyužil a vzápětí posedmé inkasoval. Kuřata i v pouhých šesti lidech mezi Texasany proplouvala a dávala jeden gól za druhým. Texas nakonec odešel zostuzen 6:12 a po zápase v šatně proběhla vážná porada, že takhle to dál nejde…

Sokol Rudná - Texas Longhorns 5:4 (1:3, 1:0, 3:1)

2:17 Adamík, 6:43 Skalický (Vichnar), 12:41 Vichnar (Novickij), 34:59 Musil (Skalický)

Také ve druhém utkání šel Texas brzo do vedení, když se prosadil Josef Adamík, který letos sbírá nejvíc bodů ve své kariéře v klubu. Rudná dokázala srovnat, ale Longhorni si dvěma brankami vytvořili nadějný náskok. 

Jenže pak začalo velké ofensivní trápení. Další branku přidal Texas až v úvodu třetí části, kdy Musil srovnal na 4:4. Na branku Lukáše Jeníčka už ale odpověď nepřišla a Rudná vyhrála 5:4. 

Texas se v poslední době nemůže spolehnout na formu obvyklých opor a prohrál pět zápasů v řadě. V tabulce se tak propadl na páté místo s tím, že na osmou Hlásnou má náskok už jen pěti bodů.